Nu avslöjas nya detaljer kring Oscars-örfilen

Hela Hollywood tappade hakan 2022 när Will Smith gav Oscarsgalans konferencier Chris Rock en smäll på käften. Nu avslöjar skådespelerskan Jada Pinkett Smith nya detaljer runt örfilen. Tidigare ska Chris Rock ha bjudit ut henne på en dejt säger hon till People magazine.

ANNONS
|

Jada Pinkett Smith har inte pratat med Chris Rock sedan den omtalade incidenten på Oscarsgalan 2022. Då blev gästerna på den glamorösa galan ofrivilligt vittnen till en förbluffande händelse: Skådespelaren Will Smith, som just erhållit sin första Oscarstatyett, klev i vredesmod upp på scenen och gav galans konferencier, komikern Chris Rock, en örfil.

Detta efter att Rock hade skämtat om Jada Pinkett Smiths frisyr. Något som fick Will Smith att ilskna till, då hans hustru lider av sjukdomen alopecia, ofrivilligt håravfall.

Jada Pinkett Smith: ”Hoppas att all ska finna ro”

Jada Pinkett Smith har hållit en låg profil efter händelsen, men delger nu livsstilsmagasinet People sina tankar om den dramatiska kvällen.

ANNONS

– Om jag har lust att prata med Chris? Här är vad jag har lust med: jag bara hoppas att alla missförstånd om det här kan klaras upp en gång för alla så att alla kan finna ro, svarar hon.

Under en reklampaus i livesändningen strax efter händelsen kom Chris Rock fram till henne och ville be om ursäkt för skämtet.

– Han sa att han inte menade något illa. Jag svarade att ”jag kan inte prata om det här nu Chris” säger Jada Pinkett Smith.

Chris Rock ville dejta Jada Pinkett Smith

17 oktober släpper hon boken ”Worthy” där hon återkommer till Oscarsgalan, och sina tankar om örfils-incidenten.

Bland annat avslöjar hon i boken att komikern Chris Rock vid ett tidigare tillfälle velat bjuda ut henne på en dejt.

Skilsmässorykten har under en lång tid florerat om Will Smith och hans hustru Jada Pinkett Smith, båda skådespelare.

– En sommar trodde Chris verkligen att vi låg i skilsmässa. Då ringde han mig och sa rakt ut ”Jag skulle vilja bjuda ut dig”. Och jag bara: ”Vad menar du?” Och han: ”Eh, ska inte du och Will skiljas?” Då svarade jag att ”Nej Chris, det är bara rykten”. Han blev då helt förskräckt och bad om ursäkt i alla tonarter, och det var det.” berättar Jada Pinkett Smith för People magazine.

ANNONS

Nyligen avslöjade hon också för Today att hon och maken Will Smith i praktiken levt åtskilda de senaste sju åren.

Trodde först örfilen var ett skämt

Redan under Oscarsgalan 2016 skämtade komikern Chris Rock för övrigt på paret Smiths bekostnad. Något Jada Pinkett Smith tror kan ha berott på ett missförstånd.

När hon såg sex år senare såg örfilen på Oscarsgalan trodde hon i stunden först inte att det var ett riktigt slag utan ett skämt.

– Från där jag satt i publiken såg det inte ut som att Will slog Chris. Jag har sett Will i boxningsringen – och han slår hårt. När Chris rörde på sig såg det ut som att han duckade undan, säger hon till People och fortsätter:

– Jag var lika förvirrad som alla andra den där kvällen.

LÄS MER:Will Smith skulle behöva gå kurs i anger management

LÄS MER:Snällare komiker ska garantera färre örfilar på årets Oscarsgala

LÄS MER:Här är Oscarsgalan i bilder

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS