Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Författaren Niklas Natt och Dag kammade hem titeln årets ljudbok för sin roman "1793", inläst av Martin Wallström. Pressbild.

Niklas Natt och Dags "1793" årets ljudbok

Niklas Natt och Dags debutroman "1793" utsågs till årets bästa ljudbok när Storytel Awards gick av stapeln.

"Texten, med sin rikedom på detaljer och iakttagelser, fyller våra sinnen så att vi upplever livet och kivet i längesedan svunna miljöer. Och framför allt skräcken under en bestialisk persons välde. Inläsarens dova stämma leder oss rakt in i våra mardrömmars stad", löd juryns motivering.

Niklas Natt och Dags historiska roman "1793" utspelar sig i 1700-talets Stockholm efter att kung Gustav III skjutits på operahuset och har beskrivits som Bellman noir. Ljudboken är inläst av Martin Wallström.

I kategorierna spänning var det Lars Keplers "Lazarus", inläst av Jonas Malmsjö, som kammade hem segern. Christina Lindströms " Finns det björkar i Sarajevo?", även den inläst av Martin Wallström, utsågs till bästa ljudbok i ungdomsklassen.

Bästa barnbok blev "Handbok för superhjältar del 1" av Elias och Agnes Wåhlund. Ljudboken lästes in av Frida Hallgren.

Christina Andersson och Jan Holmegaard, som 1986 startade ljudboksförlaget Kassettbok AB, mottog årets hederspris av Synskadades stiftelse.

Storytel Awards, tidigare Stora ljudbokspriset, delas ut årligen och syftar till att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling.