Niklas Jihde är en av deltagarna i 2016 års "Mästarnas mästare". ARKIVBILD
Niklas Jihde är en av deltagarna i 2016 års "Mästarnas mästare". ARKIVBILD

Niklas Jihde till Mästarnas mästare

ANNONS
|

Det är ett meriterat gäng som sluter upp i programmet. Niklas Jihde, som har både SM- och VM-guld i innebandy i bagaget, har vid flera tillfällen blivit tillfrågad om att medverka i serien - men alltid tackat nej. Nu kändes tiden rätt och han erkänner att han tränat lite extra den senaste tiden för att komma i form.

-Löpdojjorna har ju fått jobba mycket hårdare denna sommar än tidigare. Jag tror att alla som är med kommer att säga att de inte har tränat så mycket. Samtidigt har det ju blivit mer allvar under senare säsongen och det är ju kul för tittarna också, säger han.

Jörgen Persson var tillsammans med J-O Waldner den stora dominanten i svensk bordtennis under 20 års tid. Han saknar de stora tävlingarna och ser fram emot att få puls igen. Största utmaningen för bordtennisspelaren blir tunga, fysiska grenar och vatten.

-Jag är inget vattendjur, men man får ta det som det kommer, säger han.

Världsnamn i hästvärlden

Karolina Højsgaard har VM-, EM- och SM-medaljer på sin meritlista och Inez Karlsson räknades under en period som en av världens främsta jockeyer. Allt som allt medverkar tolv gamla mästare i SVT:s tävlingsprogram. Serien sänds våren 2016 och börjar spelas in i september i södra Spanien.

ANNONS

Karolina Højsgaard, orienterare:

-Det ska bli jättekul, men det är ju lite nervöst inför tävlingarna eftersom man inte behärskar alla grenar. Man är ju rädd att man ska göra bort sig totalt.

Jörgen Persson, bordtennisspelare:

-Jag har hört från kompisar som varit med i programmet att det ska vara kul, men framför allt ska det bli kul att träffa andra idrottsmän- och kvinnor som presterat på en hög nivå, man träffas ju inte så ofta.

Niklas Jihde, innebandyspelare:

-Sedan jag slutade spela 2009 har jag jobbat som journalist på sidan av och inte velat vara den här innebandykillen. Men nu har jag jobbat så länge att det kändes som ett bra tillfälle att vara med.

"Mästarnas mästare" bygger på det belgiska tv-formatet "Eeuwige roem".

Första omgången av serien sändes i SVT 2009. Då vann skidåkaren Per Elofsson. En av de mest omtalade säsongerna sändes 2011 då Ingemar Stenmark knep vinnartiteln. Förra året var det hockeyspelaren Danijela Rundqvist som gick segrande ur mästarstriden.

Programmet leds av Micke Leijnegard. I år är det första gången som SVT återvänder till ett land där serien tidigare spelats in. Även första säsongen utspelades i Spanien.

ANNONS