Nederländske Eurovision-artisten försvann under genrepet

Den nederländske Eurovision-stjärnan Joost Klein försvann spårlöst i samband med fredagens genrep. Det rapporterar Aftonbladet som senare uppgav att Klein ska ”varit våldsam mot en kvinna i tv-produktionen”.
Klein har också raderat Eurovision-relaterade inlägg på sitt Instagram-konto.

ANNONS
|

Det var under fredagens genrep i Malmö arena som Joost Klein försvann från det pågående arbetet på scenen. Det blev inget repeterande för honom och bidraget ”Europapa”. SVT tvingades gå vidare i schemat.

”Vi utreder just nu en incident som rapporterats till oss och som involverar den nederländsk artisten”, säger en talesperson för EBU till tidningen Aftonbladet.

I samband med presskonferensen efter torsdagens semifinal hade Joost Klein placerats bredvid israeliska Eden Golan och det var tydligt att ingen av de båda artisterna var bekväma med det.

Joost Klein gömde sig under flagga

Joost Klein valde att gömma sig under en flagga för att försöka undvika att hamna på bild med Eden Golan. När den israeliska artisten fick frågan om hon trodde att hennes närvaro kunde utgöra en säkerhetsrisk för övriga artister gav moderatorn Jovan Radomir henne möjligheten att inte svara.

ANNONS

Något som fick Joost Klein att reagera högljutt:

”Why not!!!???” utbrast, holländaren.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan Kleins avhopp från genrepet ha att göra med något som hände i anslutning till presskonferensen. Senare skrev dock SVT att det handlar om en annan incident.

Enligt uppgifter till SVT har det uppstått en fysisk konfrontation mellan artisten och en fotograf. Aftonbladet fyller på med att Klein ska ”varit våldsam mot en kvinna i tv-produktionen”.

Joost Klein har raderat Instagram-inlägg

EBU har inte gått ut med vidare information om var Klein håller hus eller varför han valde att lämna genrepet. Men under fredagen raderades Eurovision-relaterade inlägg från Joost Kleins Instagram.

"Vi utreder just nu en incident som rapporterats till oss och som involverar den nederländsk artisten. Han kommer inte att repetera tills ytterligare besked ges. Vi har inga vidare kommentarer till detta och kommer att uppdatera när tillfälle ges”, säger en talesperson från EBU till Aftonbladet.

LÄS MER:Eden Golan kan vinna och ta finalen till Jerusalem 2025

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS