Finalisten Nadja Holm vann finalen i TV4:s program Idol 2020.
Finalisten Nadja Holm vann finalen i TV4:s program Idol 2020. Bild: Stina Stjernkvist / TT

Nadja Holm vinner Idol 2020

23-åriga Nadja Holm från Piteå vinner ”Idol” 2020.

ANNONS
|

Finalduellen stod mellan Nadja Holm och Paulina Pancenkov, 21, från Bjuv när årets Idol-säsong skulle till att avgöras.

Efter att ha framfört ”Never Enough” av Loren Allred och ”Freedom” av Beyoncé feat. Kendrick Lamar fick 23-åriga Nadja Holm framföra vinnarlåten ”(Better get) Used to me”, skriven av jurymedlemmen Alexander Kronlund.

LÄS MER: Här är alla Idolvinnare genom tiderna

Nikki Amini hoppar av Idol

Det var tredje gången i programmets historia som finalparet utgjordes av två kvinnor: 2007 vann Marie Picasso över Amanda Jensen och 2014 slog Lisa Ajax 2014 Mollie Lindén.

Efter säsongsfinalen meddelar också Aftonbladet jurymedlemmen Nikki Amini att hon hoppar av sitt uppdrag som jurymedlem.

ANNONS

– Jag känner mig oerhört smickrad över att ha fått det fortsatta förtroendet att sitta kvar i ”Idol”-juryn 2021 men jag har valt att tacka nej, säger hon till Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS