SVT har donerat sin På spåret-bur (Första klass) till Musikhjälpen. Rariteten går att buda hem via auktionssajten Tradera, för den som känner sig manad. Biden är en arkivbild från 2014, då Martina Thun och Ulf Danielsson tävlade mot Gudrun Schyman och KG Hammar i "På spåret".
SVT har donerat sin På spåret-bur (Första klass) till Musikhjälpen. Rariteten går att buda hem via auktionssajten Tradera, för den som känner sig manad. Biden är en arkivbild från 2014, då Martina Thun och Ulf Danielsson tävlade mot Gudrun Schyman och KG Hammar i "På spåret". Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Musikhjälpen erbjuder: Buda hem SVT:s På spåret-bur

Den har synts i tv-rutan i femton år. Nu kan På spåret-buren i stället komma att förgylla någons hem eller kontor. SVT har donerat rariteten till Musikhjälpen, som får förtjänsten efter avslutad budgivning på Tradera.

ANNONS
|

Vart är den på väg? Nu ligger SVT:s På spåret-bur (Först klass) ute till försäljning på auktionssajten Tradera. Där går den att buda hem till högstbjudande. På fredagen var beloppet uppe i drygt 24 500 kronor.

LÄS MER:Tv-toppen: "På spåret" fortsatt populärast

Auktionen avslutas den 19 december, och hittills har det kommit in 183 bud på den originella buren som väger hela 200 kilo.

Max 50 mil från Göteborg

Det är SVT som auktionerar ut sin raritet till förmån för Sveriges radios Musikhjälpen, som i år samlar in pengar för att motverka barnarbete.

LÄS MER:Recension: ”På spåret”, tredje avsnittet

Buren kommer inte att fraktas mer än max 50 mil från Göteborg. Kostnaden för frakten av tv-buren, som blivit något av en modern klassiker, ingår dock i auktionen.

ANNONS

”Nu kan den förgylla ditt kontor eller vardagsrum eller tomt eller var helst du vill ha den” skriver SVT entusiastiskt i Tradera-annonsen, där de också konstaterar att frakten kommer att kräva en viss planering.

LÄS MER:Recension: ”På spåret” – SVT

LÄS MER:Recension: ”På spåret”, andra avsnittet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS