Woodlands.
Woodlands.

Woodlands är en nyfiken kärlekshistoria

ANNONS
|

Woodlands korta historia är full av tillfälligheter. Om inte Saras kompis bett henne att spela på en fest hade hon och Niklas Korssell kanske aldrig börjat repa låtarna hon skrivit. Och om inte Marcus Holmberg slängt ur sig att han kunde spela bas med duon på den spelning han bokat dem till hade det antagligen sett annorlunda ut i dag. Men i stället tackade Sara ja, och sedan dess har Marcus varit med.

– Det blev en kärlekshistoria mellan oss tre, och vi började spela in ganska snart efter det. Woodlands är grundat på nyfikenhet, det handlar om att chansa, säger Sara Wilson.

ANNONS

Hur musiken låter vill Sara egentligen helst inte beskriva, men att de är en trio lägger i alla fall grunden för bandets sound. Det handlar om gitarr, bas, trummor och sång, utan massor av pålägg.

– Jag tror att vår erfarenhet har satt sin prägel på soundet, för vi är inte oroliga musikaliskt. Vi räknade ut att vi har repat totalt tre gånger, säger Sara Wilson.

Med sig till Pustervik har Woodlands debutsingeln River running wild, och någon gång i slutet av månaden släpper hajpade bolaget och musikkollektivet Ingrid deras skiva digitalt och på vinyl. Sedan ska bandet ut och spela.

– Det är lite oklart vad vi ska göra i den närmsta framtiden. Det enda vi vet säkert är att vi ska spela live. För det gör vi bra.

ANNONS