Chris Rock. Foto: TT/Arkivbild.
Chris Rock. Foto: TT/Arkivbild.

Telefonförbud under Chris Rock i Göteborg

Under Chris Rocks show i Scandinavium är det telefonförbud som gäller. Något som testades för första gången i Sverige under måndagens föreställning i Stockholm: "Det verkar som folk haft det bra och väldigt roligt", säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

ANNONS
|

Inför Chris Rocks show "Total Blackout Tour" i Göteborg meddelar arrangören att all ljud- och bildupptagning är strikt förbjuden under föreställningen. Något de även testade när han uppträdde på Ericsson Globe i måndags.

–De enda reaktioner jag har hört och fått är väldigt positiva.Det fungerade jättebra. Jag har inte hörtnågot klagomål utan snarare att många upplevt att det adderat någon till närvaron i lokalen. Det verkar som folk haft det bra och väldigt roligt, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Ikväll, fredagen den 6 oktober, uppträder den 52-åriga stjärnkomikern i Scandinavium. Även här gäller samma regel om telefonförbud.

Vem är det som beslutat om förbudet?

ANNONS

–Det är Chris Rock själv. Det är något han har med sig på hela turnén. Mobilförbud på stand up är inget nytt utan snarare regel än undantag när det kommer till de här stora stjärnorna. Sedan vilka metoder som använs för att förbudet ska efterlevas kan variera, säger Kristofer Åkesson.

Telefonförbud - Så funkar det

1.Alla mobiltelefoner kommer att låsas in i specialdesignade Yondr-påsarnär du har scannat din biljett. Under föreställningen kan du inte själv ta ut din telefon ur påsen, men du kan gå till en Yondr-station när som helst och få påsen upplåst. Innan du går tillbaka in i arenan måste dock telefonen låsas in igen.

2.Efteratt din telefon låsts in i påsen går du igenom säkerhetskontrollen.

3. Eftersom du inte kommer att ha din telefon tillgänglig är det viktigt att duskriver ut din e-biljett hemma så att du hittar dina platser och kan visa upp biljetten vid behov.

4.Inga datorer, iPads, kameror, smartwatches eller motsvarande kommer att tillåtas att tas med in i arenan. Du kan hellerinte lämna dessa i effektförvaringen, så de måste lämnas hemma!

Detta meddelar arrangören Live Nation.

ANNONS