Wizkid hoppar av Way out West för att istället spela på en festival i New York.
Wizkid hoppar av Way out West för att istället spela på en festival i New York. Bild: Kwaku Alston

Stor besvikelse när Wizkid hoppar av WoW

Med kort varsel hoppade den nigerianske stjärnan Wizkid av årets Way out West. Orsak: Han har fått ett annat gig i New York. "Respektlöst" tycker fans och arrangör i Sverige.

ANNONS
|

För några veckor sedan dök det upp en bild på artisten Wizkids sociala medier att han skulle spela på One Africa Music Festival i New York den 11 augusti, samma dag som han sedan länge var bokad för en spelning på Way out West.

LÄS MER:Då spelar din favorit på Way out West - speldagarna spikade

Förvirringen över dubbelbokningen var stor hos fansen som såg fram emot att se den nigerianske artisten i Slottsskogen och Way out West-arrangören Luger drog igång en räddningsaktion.

– Vi har jobbat stenhårt för att hitta en lösning, pusslat med schemat och erbjudit alla möjliga olika förslag. Wizkid är ändå ett hett namn som vi och fansen sett fram emot att ha på festivalen, säger Joakim Skoglund på Luger.

ANNONS

Natten till onsdagen, då årets spelschema skulle släppas, stod det klart att Wizkid inte skulle dyka upp. Han prioriterade New York-spelningen, trots att konserten i Göteborg var bokad och bekräftad sedan länge.

Fansen uttrycker sin frustration och besvikelse på Way out Wests sociala medier. "Wiz kid var en stor anledning till att jag köpte biljett" skriver en besökare.

LÄS MER:Bästa rocken under Way out west

LÄS MER:LYSSNA: Bästa rocken på Way out west

Luger beklagar det inträffade och säger att man också från arrangörens sida är besviken över artistens agerande.

– Vi är superbesvikna på situationen och tycker faktiskt att det är ganska märkligt. Det är respektlöst att strunta i en sedan länge bekräftad bokning och alla fans som längtat, säger Joakim Skoglund.

Hur ofta händer sådant här?

– Ytterst sällan. Då har vi ändå cirka 120 artister på scen varje år.

Frågan om det kan röra sig om kontraktsbrott från Wizkids sida hänvisar Skoglund till festivalens bokningsansvariga, som svarar i sms:

”I detta fall bryter de mot vår överenskommelse. Att en artist gör en sådan här dubbelbokning hör inte till vanligheterna, och vi har som sagt in i det sista – på alla möjliga och omöjliga sätt – försökt att hitta en lösning. Det har någonstans brustit i artistens organisation, men exakt på vilket sätt vet vi inte ännu.”

ANNONS

Det är okänt om Luger kommer att vidta några juridiska åtgärder mot Wizkids management.

LÄS MER:Little Jinder till Way out West - för fjärde gången

ANNONS