The Mavericks är svåra att värja sig mot

Raul Malo och The Mavericks lyckas över förväntan med sitt julalbum från det solstekta Miami.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Att lyssna på The Mavericks efter att ha kämpat sig igenom Elisa Lindströms vadmalstunga medeltidsalbum är som att få svepa en kall öl efter en ökenvandring. Det piggar upp.

Det skönt latinorockande bandet från Miami med Raul Malo i spetsen bjuder på mestadels nyskrivna julsånger och gör det riktigt bra. Den jazziga saxofonen i Christmas for me (is you), det närmast Phil Spectorska trycket i Santa does och inte minst den allmänt julrusiga känsla som strömmar igenom Christmas time is (coming 'round again) är svåra att värja sig mot.

Dessutom lyckas The Mavericks med det som få andra gått i land med, att få dragspelet att kännas som ett juligt instrument.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS