FOTO: TT
FOTO: TT

Risk för regn och åska på Ullevi

Väderrapporterna inför Håkan Hellströms två spelningar på Ullevi har svajat lika mycket som regeringsfrågan. Hur ser det ut nu? Ska avslutningen på Håkans Rullande åska-turné bli lika regnig som inledningen i Stockholm?

ANNONS
|

I söndags varnades det för ett insvepande åskoväder från Tyskland som heter duga, men bara två dagar senare sades vi alla kunna andas ut. Meteorolog Ingrid Eronn på Foreca menar att det ännu inte går att säga säkert huruvida det blir skyfall, småskurar eller strålande sol på konserterna, trots att vi bara är knappa dygnet från spelstart.

– Jag kan se att det kommer att vara skurar i området under helgen, men om det drabbar Ullevi är omöjligt att avgöra, säger hon.

LÄS MER:De kända figurerna i Håkans låttexter

Möjlig åska

Fördelen med skurar är att de bildas under dagen med hjälp av solen, berättar meteorologen. När det sedan blir kväll tappar de kraft. Då brukar himlen också klarna upp. Fredagens skurar kan eventuellt åtföljas av en och annan åskknall – men även den risken blir lägre ju närmare konsertens början vi kommer.

ANNONS

– Värre är det med ihållande regnoväder. På lördag kan ni eventuellt få ett sådant över er. Fast troligast är att det håller sig söder om Göteborg där det finns nu.

Vad skulle du ha tagit med dig för utrustning?

– Ett paraply får man väl inte med sig dit in. Men definitivt en liten regnponcho.

Gummistövlar?

– Sex månader om året går jag strumplös, så själv hade jag burit sandaler. Jag rekommenderar i alla fall att man tar på sig skor som tål lite väta.

LÄS MER:Här bor Håkans största fans

En annan rekommendation Ingrid Eronn ger är att titta i sin väderapp på mobilen strax före konserterna. Väderleken är nyckfull i helgen, och det kan mycket väl bli så att både fredags- och lördagskvällens väder blir strålande fint.

LÄS MER:Här är alla Håkans artistsamarbeten

ANNONS