Princes död kan ha berott på pillerförväxling

Smärtstillande opioider hittades i Princes lägenhet. Det framgår av dokument som släppts av domstolen.

ANNONS
|

Läkemedlen, som tros ha orsakat artistens död, kan ha förväxlats med andra piller, skriver BBC.

Hittade smärtstillande mediciner

Prince avled den 21 april förra året, och av en husrannsakan som gjordes i hans lägenhet i Paisley Park, i Minneapolis, framgår det att man påträffat flertalet pillerflaskor med etiketten Watson 853, vilka innehåller preparaten hydrokodon och paracetamol. Hydrokodon är narkotikaklassat i Sverige, och enligt vittnen finns det misstankar om att Prince kan ha missbrukat smärtstillande mediciner.

Dog av överdos

Läkaren som obducerade artisten slog fast att dödsfallet berodde på en oavsiktlig överdos av opioiden fentanyl, vilken också är narkotikaklassad. Enligt en källa som uttalat sig till Minneapolis Star Tribuneså ska de piller som hittats i Princes lägenhet ha varit märkta som tabletter innehållandes hydrokodon, men i själva verket innehållit fentanyl.

ANNONS

Kan ha köpts illegalt

De nya uppgifterna visar att det finns en möjlighet att dödsfallet kan ha berott antingen på att tabletterna förväxlats och felmärkts, eller på att de har köpts illegalt.

Enligt Minneapolis Star Tribune arbetar polisen efter teorinatt Prince inte visste om att tabletterna innehöll fentanyl.

Prince blev 57 år gammal.

ANNONS