Parham: "Göteborg betyder allt"

Hiphop-stjärnan Parham spelar på P3 Guld i Partille arena. Inför galan passar rapparen på att hylla Göteborg: "Det är skönt att ha en stad som backar en. Denna stad har karaktär, ett underdogperspektiv, det är en knegarstad."

ANNONS
|

Hej, Parham! Du spelar på P3-Guld på lördag, hur känns det?

– Det känns bra! Jag är lite nervös men samtidigt känns det lite "äntligen"! Det här blir första gången jag är med i en riktig tv-produktion, det känns stort. Annars är det mycket planering och fortfarande lite lösa trådar att dra i.

Hur laddar du upp inför en sådan här grej?

– Egentligen skiljer det sig inte så mycket från andra spelningar. Jag gillar att ladda genom att äta hälsosamt och som vanligt bara peppa. Jag tränar och varvar ner. Backstage så handlar det om att bygga upp en stämning, cracka lite jokes och bara ha mitt team runt mig. De vet hur man är och de hjälper en att förstärka de bra karaktärsdragen.

ANNONS

Du inte bara spelar på P3-Guldgalan. Du har ju själv blivit nominerad i kategorin "Årets Hiphop/Soul". Hur känns det och vilka chanser har du?

– Jättekul! Det är väldigt spännande, en dubbelspänning på något sätt. Hoppas på att prisutdelningen är efter spelningen bara ifall det inte går bra. Detta är den största nomineringen vid sidan om grammis som jag har fått. Det kommer också öppna upp för fler lyssnare. Det känns prestigefyllt. Jag hoppas det går bra, för jag har en bra känsla. Oavsett så kommer det bli bra spelningar och bara nomineringen i sig känns stort.

Vad betyder P3-Guld för hiphop-Sverige?

– Jag tror den betyder mycket för genren att bli respekterad och tagen på allvar. Det är ju ungdomsmusik. Finns nästan inga ungdomar som inte lyssnar på hiphop. Det kanske jag tar ur luften, men det känns så.

Du har ju lyckats bli lite av en hiphopikon här i Göteborg. Vad betyder staden för dig?

– Den betyder allt. Det är skönt att ha en stad som backar en. Denna stad har karaktär, ett underdogperspektiv, det är en knegarstad. Staden är stolt att ha en sån som mig och jag är stolt att ha en sån stad som Göteborg som hela tiden backar mig. Det är kärlek till alla de som följt min resa. För egentligen är vi alla samma skrot och korn.

ANNONS
ANNONS