"Miriam Bryant ska slå stort i hela världen"

Tunga bransch-vd:n om Göteborgsartisten "Hon har potential att nå ut globalt"

ANNONS
|

Texten börjar efter klippet.

Miriam Bryants skivsläpp har sålts i multipel platina på hemmamarknaden och genererat miljontals strömningar. Det har fått Warners internationella förgreningar att höja på ögonbrynen.

I fredags gavs hennesnya singel Rocket ut,den första att släppasi samarbete med Records UK och Warners svenska samt brittiska grenar. Och Warner Bros UK:s vd Phil Christie är fast besluten att satsa stort på artisten.

– Miriam är en etablerad popstjärna i Norden och har sångerna, rösten och personligheten som krävs för att nå ut internationellt, säger han till Music Week.

Han tillägger:

– Vi är upprymda över att kunna presentera henne för resten av världen.

ANNONS

Christies motsvarighet i Sverige är Magnus Ribbeklint, chef för Warner Music Sweden. Även han är av naturliga skäl glad åt det nya samarbetet.

– Miriam är en av de mest eftertraktade svenska artisterna i dag. Phil (Christie) och hans team är branschledande i att utveckla framtida artister. jag kan knappt bärga mig innan jag får se dem sätta sin magi i verket med hennes nya skiva, säger han.

Artisten själv förtegen

På Bryants Instagram har man kunnat ana att nya saker är på gång, även om hon har varit försiktig med att göra någradramatiska avslöjanden. I ett inlägg skriver hon: "nu åker jag till London!", och, i det senaste: "spännande saker på gång @warnerbrosmusic".

Fakta: Miriam Bryant

Bor: I Stockholm. Är uppvuxen i Utby och på Hisingen. Ålder: 26 Familj: Mamma, pappa och tre syskon. Aktuell: Släppte singeln Rocket i fredags. På väg att lanseras stort internationellt..

ANNONS