Kent när det begav sig. Frv: Jocke Berg, Sami Sirviö, Markus Mustonen och Martin Sköld. Nu kan det legendariska rockbandet vara på väg att återförenas.
Kent när det begav sig. Frv: Jocke Berg, Sami Sirviö, Markus Mustonen och Martin Sköld. Nu kan det legendariska rockbandet vara på väg att återförenas. Bild: BRITTA PEDERSEN

Kent kan återförenas

Det skulle aldrig ske. Nu kan det ändå vara på gång. Jocke Berg hintar om en återförening av det älskade rockbandet Kent.

ANNONS
|

Det har gått åtta år sedan rockbandet Kent valde att lägga gitarrerna på hyllan. Sedan dess har fansen hoppats på en återförening men alltid fått kalla handen av bandet. Fram tills nu vill säga.

I podden ”Back to the music with Ingrid” gläntar sångaren Joakim Berg i alla fall lite försiktigt på dörren till en möjlig återförening.

– Vi har pratat om det, säger den lite hemlighetsfulla popstjärnan till Björn Yttling (Peter Bjorn and John) och Pontus Winnberg (Amason) som tillsammans driver podden.

Jocke Berg berättar att medlemmarna i bandet fortfarande är goda vänner och att de bland annat har spelat golf ihop.

ANNONS

– VI hade en fantastisk lördag tillsammans för ett par veckor sedan, säger han och berättar att de hade gett Markus Mustonen (bandets trummis) en golfdag i 50-årspresent.

– Vi bara skrattade.

Joakim Berg understryker att de aldrig hade några större bråk under sina år tillsammans i Kent och säger också att det ”vore kul att göra ett nytt album” varpå Björn Yttling undrar om det kan bli aktuellt med en återförening.

– Det hade varit jättekul att göra det men, nej, det har vi inte pratat om. Eller, vi har pratat om det. Men det vore mer av en livegrej kanske, säger Joakim Berg till podden.

Fler texter om Kent på GP Kultur:

LÄS MER:En återförening det mest okentiga jag kan tänka mig

LÄS MER:Vuxet och värdigt när Kent gör slut

LÄS MER:Kent knyter ihop säcken

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS