Harry, The National och Daniel!

Johan Lindqvist tipsar om One Direction-Harry, The Nationals återkomst och ny musik inspelad i de värmländska skogarna.

ANNONS
|

Listprins: Harry Styles

Normalt sett hade vi recenserat Harry Styles solodebut idag. Men det har varit lite hemligt med hans nya musik och vi har inte fått lyssna i förväg. Men att döma av de låtar som trots allt redan släppts är det dags för Ed Sheeran att kliva undan. De kommande veckorna och kanske månaderna tillhör topplistorna den forne One Direction-killen. Han har den där sällsamma förmågan att få allting att låta enkelt när han radar upp hit efter hit efter hit.

Efterlängtade: The National

The National hamnar högt upp hos många när man ber dem lista sina favoritband. Nu är de tillbaka med singel The System only dreams in total darkness. En rätt så briljant titel. Och ingen lär bil besviken. Ett lätt oroligt beat och en hård, distinkt gitarrslinga löper genom låten som The National förstår tar med sig när de kommer till Stockholm och Annexet den 4 och 5 november. Gott om tid alltså att ta sitt förnuft till fånga och boka ett datum även i Göteborg. Den 8 september släpps albumet Sleep well beast.

ANNONS

Toppklass: Daniel Romano

Om en vecka är det dags för Daniel Romano att släppa sin nya fullängdare Modern pressure. Albumet är inspelat i en stuga i Finnäs utanför Karlstad som Romano fick låna av en lokal konsertarrangör. Som tack för hjälpen fick hon en låt, Roya, uppkallad efter sig och den blev dessutom första singel från skivan och ligger således redan på Spotify. Kanadensaren visar sedvanlig toppklass och om albumet kan mäta sig med smakprovet var det små musikaliska mirakel som utspelade sig i den där stugan.

ANNONS