Håkan Hellström klar för ny Ullevi-konsert

Håkan Hellström återvänder återigen till Ullevi. Den 29 juli avslutar han den kommande sommarturnén på hemmaplan.

ANNONS
|

Ullevi har bokstavligt talat blivit Håkan Hellströms hemmaplan. Nu är han klar för ännu en möjlig rekordspelning efter de två redan klassiska konserterna under 2016.

– Vi avslutar Du gamla du fria-kapitlet på Ullevi där vi inledde resan. Dessförinnan besöker vi så många andra städer vi mäktar med. I solsken eller i rullande åska, säger Håkan Hellström i ett pressutskick.

LÄS MER: Håkan sov på föräldrarnas gräsmatta

Ja, Håkan Hellström bryter alltså vanan med att ”bara” spela på Ullevi för att första gången på flera år göra en rejäl sommarturné. Premiären är inbokad på Stadion i Stockholm den 10 juni. En arena som Håkan Hellström smakade på när han gästade Veronica Maggio under hennes spelning där i somras.

ANNONS

Spelar från norr till söder

Efter Stockholm väntar ytterligare sex konserter från norr till söder innan det alltså blir en avslutning på Ullevi den 29 juli.

– Det ska bli otroligt roligt att ta sig ut i landet och spela för alla er som är sugna. Och hoppas att ni vill komma”, hälsar Håkan Hellström till fansen.

Inspirerad av Bob Dylan

Turnén har fått namnet Rullande åska vilket förstås är en blinkning till nyblivne Nobelpristagaren Bob Dylans klassiska turné Rolling thunder revue som pågick mellan 1975 och 1976. Turnén var mer än bara ett antal spelningar på raken, då Dylan for runt med ett stort, brokigt och skiftande sällskap musiker och artister.

Turnéaffischen till Hellströms turné pryds av en tecknad bild, möjligen inspirerad av serietecknaren Robert Crumb, där Håkan Hellströms sitter med gitarren på en western-diligens dragen av en häst och en björn.

Finns plats för fler konserter

Håkan Hellströms sommarturné blir också den första då han väljer att samarbeta med turnéarrangören FKP Scorpio istället för som tidigare med Live Nation. Bytet gjorde att det antogs att Hellströms skulle spela på FKP Scorpios festival i Bråvalla, men den saknas än så länge i turnéplanen.

Datumen är dock tämligen utspridda över sommaren så det finns utrymme för ytterligare konserter.

ANNONS

– Det är roligt att Håkan nu kan göra en riktig Sverige-turné med spelningar över hela landet. Det är något han har velat få till sedan länge så det är kul att det äntligen blir av, säger Joel Borg på Håkan Hellströms bolag Woah Dad.

LÄS MER: Här festade Håkan efter rekordkonserten

Biljetterna släpps på fredag

Biljetterna till Ullevi och övriga spelningar på sommarturnén släpps nu på fredag den 25 november. Samma dag som Håkan Hellström gör den första av två konserter på Scandinavium i Göteborg.

– Det har varit hårt tryck på biljetterna till vinterturnén, förhoppningsvis känner alla Håkans fans att de nu får något kul att se fram emot till sommaren, konstaterar Joel Borg.

Håkans turnéplan:

10 juni: Stockholm (Stadion)

16 juni: Gävle (Gasklockorna)

17 juni: Umeå (Campus arena)

7 juli: Örebro (Brunnsparken)

8 juli: Karlstad (Mariebergsskogen)

15 juli: Borgholm (Slottsruinen)

22 juli: Malmö (Mölleplatsen)

29 juli: Göteborg (Ullevi)

ANNONS