Häftiga rytmer på kalaset

ANNONS
|

Det är workshop i salsadans i det stora tältet i Bältespännareparken. Nicolina Donvin och Fabian Vallejos lockar alla som vill testa, och börjar förstås med grundstegen.

- Man behöver inga förkunskaper! försäkrar de.

Och visst ser det lätt ut. Till en början. Sedan blir stegen lite mer avancerade och plötsligt är det lätt att snubbla över sina egna fötter. Att hänga med på ett, två, tre och till och med fyra är väl en sak. Men vid fem, sex och sju är vi många som snurrar bort oss.

Och det är inte bara fötterna man ska ha koll på. Hör här en liten del av Nicolina Donvins instruktioner till tjejerna:

ANNONS

- Härifrån sätter man ner handen mellan brösten. Ta den hela vägen upp. Härifrån låser vi armbågen och rör inte den mer, bara underarmen går ner bakom huvudet och har ni långt hår drar ni över det till andra sidan. Så här!

Ja, ni fattar.

Och sedan ska man göra det till musik också.

- Musica! ropar Fabian Vallejos till bandet på scen.

Snart får trumpetstötar och hetsiga rytmer till och med lite stela svenskar att börja vicka på höfterna och le brett.

Det är svettigt och väldigt, väldigt roligt.

En av dem som snabbt lär sig grundstegen är Peder Wahlgren, 49, från Mölndal. Men så har han ju testat salsa tidigare, på Polketten en gång för länge sedan. Efteråt ser han lycklig ut.

- Jag jobbar alldeles bredvid här, så det här var bara en lunchgrej för mig att smita upp här och prova, säger han.

En annan som ser både varm och glad ut är Ulrika Andersson-Egharevda från Hammarkullen. Hon fick med sig döttrarna Nancy och Nelly på dansgolvet.

- Det här var jätteroligt! Vi fick ju prova på både salsa och bachata. Jag tror det blir en fortsättning i form av en kurs hos Dance Vida på Studiefrämjandet. Vi dansar lite hemma också, men jag har aldrig dansat salsa förut, säger hon.

ANNONS

Jo, det här vill vi se mera av. Så att vi lär oss fem, sex och sju också...

ANNONS