Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Hellström, Trädgår'n 2000-05-26

Håkan Hellström | Trädgår'n

Håkan Hellströms första stora konsert gjordes som förband åt Caesar's palace.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Caesar's Palace
Betyg 4 fyrar av 5 möjliga

Håkan Hellström
Betyg 3 fyrar av 5 möjliga

Bad Cash Quartet
Betyg 2 fyrar av 5 möjliga

Trädgår'n, fredag

Anledningen till att Bad Cash Quartet kändes som en ovanligt frisk fläkt för några år sedan var mer skön attityd och slamrig charm än ett fantastiskt låtmaterial. Det behövs unga rockband som gör sin grej och skiter i vad alla tycker. Nu är Bad Cash Quartet utan skivkontrakt, men har ett gäng nya låtar som de själva menar är sjukligt bra.

Och, ja, åtminstone en låt var grym, även om jag redan har glömt bort refrängen. Annars var det mest sådär, vissa låtar hade ett ordentligt tryck, andra fastnade i en onyanserad ljudvägg. Tyvärr var det ganska tomt när de gick på som första band.

På en liten klubb hade närvaron säkert varit tydligare och betyget möjligen högre. Kanske dyker det upp en ny skiva snart. Starta ett eget skivbolag om inga andra bryr sig. Håkan Hellströms (till vardags basist i Broder Daniel, tidigare trummis i Honey Is Cool) debutsingel Känn ingen sorg för mig Göteborg har redan efter några veckor blivit en kulthit.

Om jag fattat det rätt var detta första stora spelningen någonsin. En sympatisk sådan. Med ett fullfjädrat kompband visade sig Håkan Hellström vara en underhållande sångare och det är inte svårt att misstänka att han övat poser framför badrumsspegeln i många år och alltid drömt om att hamna i centrum. Fem, sex låtar spelades och de flesta var ganska bra. Jag vågar inte sia om mannen är en one-hit-wonder, men alla som saknar Broder Daniel och längtar efter en punkigare Jakob Hellman borde jubla.

Sveriges ojämnaste liveband har det sagts om Caesar's Palace. Instämmer. I fredags hade dock Stockholms garagepopkvintett en toppenkväll. Allting klaffade. Även om jag gillar första plattan mer än årets album så radades kalaslåtar upp, César Vidal har slutat att blänga, Jocke Åhlund var på sprudlande humör. Lysande partymusik. Refränger som suger sig fast i magen, smattrande farfisaorgel, vroom-melodier. Dessutom fixar de verkligen att dominera en konsertlokal av Trädgår'ns storlek. "Ni suger", skrek en berusad typ och höll på att knuffa omkull mig i slutet av konserten, men han var nog ensam om det omdömet, alla andra festade säkert hela natten uppspelta av Caesar's Palace.