GP:s artikel gav honom Bruce-biljett

ANNONS
|

Ibland blir saker inte som man tänkt sig. I 50-års present önskade sig Georg Georgsson en biljett till sin stora idols spelningar i Göteborg.

Han hörde till alla dem som inte lyckats nappa åt sig en till de slutsålda konserterna. Istället blev det en kompromiss. Georg, som genom sin sambos arbetskamrat, hört talas om Snikens kulle med utsikt över Ullevi, valde att följa fredagens konsert därifrån.

– Jag hade gärna velat vara där nere och sett honom live, sa han till GP som på plats pratade med "snikare".

Dagen efter hade Georg och hans familj satt sig i bilen och börjat köra till en campingplats i Skåne när telefonen ringde från okänt nummer.

ANNONS

– En kvinna presenterade sig med att säga att jag inte kände henne, säger Georg. Hon hade läst om mig i GP och bestämt sig för att erbjuda mig en biljett. Tydligen var de ett sällskap som skulle gå men en av dem hade blivit magsjuk.

"Sen var det gasen i botten"

Georg blev smickrad och överraskad men tackade bestämt nej.

– Jag tänkte att nu går det inte, jag är på väg till Skåne. Och så la jag på. Men då skrattade min sambo och sa till min son: Pappa har precis tackat nej till en Springsteen-biljett.

Georg, som sedan 80-talet och The River-skivan, varit ett hängivet fan men aldrig sett Bruce live, insåg först då att han skulle komma att ångra sig resten av sitt liv om han inte tog chansen.

– Så jag ringde upp igen och sa att jag ville ha biljetten. Sedan var det gasen i botten.

Han körde ner familjen till Skåne och vände. Klockan 19 på lördagen var han tillbaka i Göteborg, nervös och förväntansfull, när biljetten scannades vid entrén till Ullevi. Väl inne på arenan hände något inom honom.

ANNONS

– Jag kände att jag hade kommit till himmelriket och att gud skulle spela för mig!

Georg Georgsson har ännu inte hunnit smälta upplevelsen. Han är fortfarande uppspelt efter vad han, liksom många med honom, kallar den bästa konsert Bruce någonsin har och kommer att bjuda på.

– Det var magnifikt, storspelat och euforiskt. Bruce var ett med publiken och anpassade sig efter våra önskemål. Han körde hela repertoaren från The river. Mina tårar rann vid flera tillfällen, jag insåg att vi var med om något unikt. Det kändes i vibbarna i luften att det här kanske var deras sista stora konsert. Om jag skulle betygsätta Bruce på en skala från ett till fem GP-fyrar skulle han få tio.

– Jag är otroligt tacksam till tjejen som ringde. Hon hade lätt kunnat sälja biljetterna för minst det dubbla priset men hon tyckte att jag med min historia förtjänade att få möjligheten. Så nu har jag äntrat pärleporten, klivet in i himlen och sett gud rocka loss i fyra timmar.

ANNONS