Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Gessles sommarkänsla lockade fansen

Redan innan förbandet satte igång i Trädgårdsföreningen var det tjockt med folk framför scenen, i väntan på Per Gessle. Nästan alla som GP frågade var överens; det är sommarkänslan man vill åt när man går på hans konserter.

"En vacker kväll" heter Per Gessles sommarturné genom Sverige. Och det var precis vad det blev i Trädgårdsföreningen på lördagskvällen. Solen värmde den stora skaran Per Gessle-fans som hade letat sig dit, och nog verkade det som att det var just sommarkänslan som de flesta var ute efter.

– Vi har höga förväntningar på kvällen, sade Gunnel Andersson från Fiskebäck, som hade tagit med sig vännen Annelie Söderström. 

Såg Gessle på Slottsskogsvallen

Båda hade sett honom tidigare, senast på Slottskogsvallen 2007. Gunnel Andersson är ett stort fan av Per Gessle, såväl som soloartist som medlem i Roxette och Gyllene Tider.

– Han har liksom fötterna på jorden, säger hon.

– Och han gör personlig musik, säger Annelie Söderström.

Favoritlåtarna är Kung av sand och Juni, juli, augusti, båda riktiga superhits från hans tid i Gyllene Tider.

Gyllene Tider är favoriter

Framför scenen stod Emma Pettersson tillsammans med vännerna Frida Nagy och Malin Andersson. För dem är det också Gyllene Tider-låtarna som står högst i kurs.

– Jag vill höra När vi två blir en. Den låten har så grymma syntar, säger Malin Andersson.

Vädret skänkte Gessle-feeling

Alla tre är överens om att det bästa med Per Gessles musik är sommarkänslan. Och det var det fler som höll med om. Kvällssolen skänkte ett så perfekt ljus över de glada besökarna att det till och med såg ut som en scen ur Per Gessles låtarkiv. Medan förbandet Strandels värmde upp publiken hade Christer Rihs slagit sig ned i gräset med hustrun Ann-Sofie Rihs.

– Han fick biljetten i födelsedagspresent av mig, förklarar Ann-Sofie Rihs. 

Paret hade tagit sig från Borås för att se Halmstadsikonen, och framförallt blev de lockade av den gedigna låtskatten som Per Gessle sitter på.
– Jag gillar Roxette väldigt mycket, säger Christer Rihs.

– Men Sommartider är nog min favoritlåt. Den får man sådan härlig sommarfeeling av, säger Ann-Sofie Rihs.

"Fångar vardagen"

Även 13-årige Felix Värnbrink från Stenungsund var på plats för att se på konserten. Med sig hade han pappa Fredrik Värnbrink som också är ett stort fan.

– Jag tycker att Per Gessle fångar vardagen på ett bra sätt i sina texter. Det är lätt att relatera till, säger Fredrik Värnbrink.

Favoritlåten är En händig man från albumet med samma namn, som släpptes 2007. 

– Texten är bra. Den har liksom ett djup. Det känns som att han har tänkt till lite extra när han skrev den, säger Fredrik Värnbrink.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.