Salvatore Ganacci  och ROSALÍA.
Salvatore Ganacci och ROSALÍA. Bild: Matt Sayles/TT

Fem artister att djupdyka i medan du sitter i karantän

Jobbar du hemifrån? Har din skola stängt? Vi är många som samlat på oss idel extra fritidstimmar på grund av virusutbrottet. Filip Mitrovic tipsar om fem artister vars bibliotek du kan ta dig igenom så du slipper lyssna på samma gamla låtar och genrer om och om igen.

ANNONS

Salvatore Ganacci - House

2013 var han en del i duon Sanjijn & Youthman som slog igenom med låten "Zlatan" som var en hyllning till den kände fotbollsspelaren.

LÄS MER:Dernulf: EDM-scenens bästa dagar är över

Sju år senare har Youthman, till vardags Emir Kobilic, utvecklats till Salvatore Ganacci och säljer nuförtiden ut spelningar och festivaler jorden runt. Kobilic är uppvuxen i Örebro och vann i år priset för Årets musikvideo på Grammisgalan med låten "Horse".

Om inte musiken faller i smak så kan man åtminstone fascineras av kreativititen i musikvideorna till "Boycycle" och "Horse".

ROSALÍA - Flamenco/Pop

ROSALÍA borde inte behöva en introduktion. Hon är redan en etablerad popstjärna och fick sitt stora genombrott med albumet El Mal Querer som släpptes 2018. Här hemma i landet lagom har hon haft svårare att etablera sig på topplistorna.

ANNONS

LÄS MER:Recension: James Blake, Way Out West

Kanske är det flamenco-rytmen som gör oss förvirrade. Kanske har vi bara rum för en latinamerikansk kvinna i spellistorna? En plats som varit Shakiras sedan millennieskiftet.

Kanske är det dags att släppa in ROSALÌA?

Choker - Pop/R&B

För ett par år sedan började hans namn spridas i musikvärlden och han beskrevs som en opolerad Frank Ocean. Hans signum är att hitta skönhet i kaos. Han producerar och skriver sina låtar, och pendlar mellan att vara en kompositör och poet till att ibland kännas som en tvååring som bankar på allt han kan hitta.

23-årige Choker släppte under fjolåret tre kortare EP:s som inte fick särskilt mycket uppmärksamhet, men magkänslan säger att det inte kommer särskilt många fler tillfällen att "upptäcka" Choker. Det är en tidsfråga innan han blir ordentligt stor.

Kacy Hill - Pop

Debutalbumet kom 2017 men sedan dess har det varit tyst från sångerskan som började som bakgrundsdansare för Kanye West, som även knöt henne till sitt skivbolag G.O.O.D. Music. I fjol lämnade hon skivbolaget och under hösten kom hintar om ett kommande album.

I dagarna släpptes den efterlängtade första singeln, "I Believe In You", från det kommande albumet "Is It Selfish If We Talk About Me Again".

I låtar som "Arm's Length" påminner hon stundtals om Florence Welsh. En jämförelse som räcker mer än väl.

ANNONS

C. Gambino - Hip-hop

Nej, inte Donald Glovers moniker Childish Gambino. Istället är det en maskerad svensk rappare som ingen vet någonting om.

Katalogen består bara av tre låtar hittills, men produktionsvärdet och texterna tyder på att mystiske C. Gambino kan få det svårt att förbli identitetslös allt jämnt som fler upptäcker honom.

ANNONS