Eddie från Göteborg ser Bruce för hundrade gången

Så du ska se Bruce Springsteen igen? Grattis, men troligen ligger du en bit efter Eddie Johanson. På midsommardagen ser den engagerade göteborgaren sin hundrade spelning (!) med The Boss. Det och mycket annat avhandlas i GP:s podd nya Bruce Springsteen-podd.

ANNONS
|

Prenumerera på podden

Du kan lyssna på alla avsnitt av GP Dokumentär i din poddspelare.

Prenumerera på podden i Spotify

Prenumerera på podden i Apple Podcaster

Prenumerera på podden i Google Podcasts

På lördag är Bruce Springsteen tillbaka i Göteborg för sin första av tre utsålda spelningar på Ullevi. Med anledning av detta har GP gjort en särskild podd där all things Springsteen avhandlas med programledaren Isabella Persson, GP:s musikreporter Johan Lindqvist och Nyhetsshowens Fanny Wijk. Dessutom får de fint besök av Eddie Johanson från Göteborg som på lördag kommer att se sin hundrade spelning med Bruce Springsteen. Hur är det ens möjligt?

– Det började när jag var liten. Jag växte upp med Springsteen i högtalarna, pappa spelade honom mycket, och jag fick min första biljett till Ullevi 2003 när jag var 12 år.

ANNONS

Nästa gång han såg Bruce Springsteen var på Globen i Stockholm 2008, och därefter har det bara rullat på, som Eddie Johanson själv beskriver det. Men trots att han har sett sin idol över i princip hela världen är det få platser, om ens någon, som kan slå Ullevi när det kommer till att skapa den perfekta Springsteen-spelningen. Och han behöver inte fundera länge för att utse sin absoluta favoritkonsert.

– Ullevi 2012 andra kvällen, det var stort. Clarence Clemons (Springsteens saxofonist) hade gått bort och ingen hade spelat hans unika saxsolo i ”Jungleland” förrän på Ullevi. Och det var helt knäpptyst på arenan.

Eddie Johanson har sett Bruce Springsteen på alla kontinenter, men tycker att han är allra bäst i Göteborg.
Eddie Johanson har sett Bruce Springsteen på alla kontinenter, men tycker att han är allra bäst i Göteborg. Bild: Hanna Brunlöf Windell

”Springsteen är bäst i Göteborg”

För Bruce Springsteen i Göteborg ... visst är det något särskilt ändå? Och inte bara för fansen, som har kunnat se honom här sedan 1981, utan även för Bruce själv.

– Vi vill ju gärna tro att han har ett gott öga till Göteborg och publiken här, och det skulle jag säga att han har, menar Johan Lindqvist och får medhåll av Eddie Johanson.

– Jag har sett Bruce på alla kontinenter i världen och ... ja, Springsteen är bäst i Göteborg. Han älskar folket och han älskar stan.

Med bara ett par dagar kvar till Springsteens första konsert är Eddie Johanson nu rejält laddad och förväntansfull.

ANNONS

– Väldigt få ställen har fått tre spelningar. Och det ska bli spännande att han kör tre kvällar och därmed kan jobba med sina låtlistor.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:GP släpper unika poddar inför varje konsert på Ullevi 2023

LÄS MER:Extrema hotellpriser inför Metallica – fans stannar hemma

LÄS MER:Tillsammans stannar vi tiden under konserterna på Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS