Ed Sheeran kommer till Ullevi den 10 augusti 2022

Efter en ordentlig pappaledighet är Ed Sheeran tillbaka med besked. ”Jag vet vad jag ska göra de kommande tre åren”, skriver han på Instagram. I planerna ingår en konsert på Ullevi i Göteborg den 10 augusti 2022.

ANNONS
|

Ed Sheeran hintade redan på torsdagen om att det var dags för turnényheter och bad alla följare att vara beredda klockan 09 svensk tid.

Och visst kom det en nyhet. Ed Sheeran ger sig ut på turné igen. Den här gången med namnet ”+ - = ÷ x Tour (The Mathematics Tour)” och precis som 2018 är Ullevi en av arenorna han spelar på. Ullevi blir också, till skillnad från förra gången, enda stoppet i Sverige.

Den 10 augusti flyttar Ed Sheeran in med en specialbyggd, rund scen där ståplatspubliken kommer att få plats runtom hela scenen.

Senast Ed Sheeran var i Göteborg passade han på att spela in i Svenska Grammofonstudion på Mölndalsvägen. Kanske kan det bli ett nytt besök den här gången.

ANNONS

Turnén startar i Irland

Med Ed Sheerans konsert på Ullevi den 10 augusti blir det en minst sagt intensiv konsertmånad i Göteborg. Håkan Hellström gör fyra Ullevi-spelningar i augusti och lägg därtill Way out West i Slottsskogen den 11-13 augusti.

– Att Ed Sheeran ansluter sig till vår fantastiska Ullevi-sommar 2022 med Håkan Hellström, Laleh och Rammstein är helt magiskt. Vilken sommar det kommer bli! säger Niklas Westergren på FKP Scorpio.

Ed Sheerans nya album ”=” kommer den 29 oktober. Turnén startar på Páirc Uí Chaoimh i irländska Cork den 28 april.

Biljetterna kommer att vara personliga

Biljetterna till konserten på Ullevi släpps den 25 september. Som ett led i att förhindra förekomsten av falska biljetter och systematisk vidareförsäljning till kraftigt saltade priser inför arrangören och Ticketmaster ett system med endast personliga, digitala mobilbiljetter.

Vid köpet behöver man verifiera sitt mobilnummer. Biljetten blir sedan knuten till köparen och är endast tillgänglig via biljettleverantörens app. Som ett extra säkerhetssteg kommer köparen dagarna innan konserten att på nytt få verifiera med sitt mobilnummer för att aktivera biljettens unika QR-kod.

Behöver man sälja vidare sin biljetter kan det endast göra via plattformen Ticketmaster resale, till ordinarie pris.

”Det här kommer bli en förbättring för fansen och vi hoppas att det vi gör nu kommer att bli standard i framtiden”, säger Niklas Westergren på FKP Scorpio.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS