Clapton blandar och ger på sin första julplatta

Till slut valde Eric Clapton att släppa en julplatta. Det gick sådär.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS

Det har gjorts stor sak av att Eric Claptons 24:e album är en julplatta, hans första i karriären, så givetvis var den här lyssningen förenad med viss förväntan. Och när den första ångesten väl lagt sig över den grovbluesiga inledningen på White christmas, en låt som ändå tar sig allteftersom, visar det sig att Claptons album funkar helt okej.

Gitarrvirtuosen blandar välkända klassiker som Silent night, Merry christmas baby och Have yourself a merry little christmas med den nyskrivna och väldigt fina For love on christmas day och en "hyllning" till Avicii i form av en horribelt usel Jingle bells som aldrig borde ha sett dagens ljus.

ANNONS

Ingen julplatta att trycka till bröstet alltså men heller inte att sänka i vallgraven.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS