Med gedigen bakgrund från Sveriges Radio P3 ansluter nu Anna Rosenström till Göteborgs-Postens musikredaktion.
Med gedigen bakgrund från Sveriges Radio P3 ansluter nu Anna Rosenström till Göteborgs-Postens musikredaktion. Bild: Olof Ohlsson

Anna Rosenström är GP:s nya musikskribent

Göteborgs-Posten förstärker sin musikbevakning och välkomnar Anna Rosenström som kommer att skriva mycket om framförallt hiphop och R'n'B.

ANNONS

Välkommen som ny musikskribent på GP. Vill du berätta lite om din bakgrund?

– Tack! Säg det inte till någon men jag är stockholmare från början. Men jag älskar Göteborg och började min musikjournalistiska karriär här på K103, Göteborgs studentradio, där jag hade ett hiphop-program tillsammans med min klasskompis Joel. Efter det jobbade jag på Musikguiden i P3 i flera år och bevakade den göteborgska musikscenen. Har även suttit i juryn till P3 Guld och jobbat med Musikhjälpen. Förra året fick jag prata i örat på Miriam Bryant när hon programledde, det var kanske det roligaste jag gjort.

Har du någon musik du helst skriver om?

ANNONS

– Hiphop och R'n'B är det jag lyssnar mest på, gärna svenskt. Men har även en förkärlek för afrobeats, reggae och dancehall, som jag tycker det skrivs alldeles för lite om överlag. Det vill jag gärna göra mer.

Vad är det bästa som har släppts än så länge i år?

– Jag tycker tvillingbröderna Bennetts skiva ”Och du heter?” är otrolig. Den låter verkligen inte som något annat. Yasin har också haft ett sjukt år med två fantastiska albumsläpp. Sen vill jag hylla det svenska producent- och sånggeniet Becky and the birds som släppte EP:n ”Trasslig” i somras. Den är underbart soulig med mycket hamsterröster och storslagna ljudlandskap.

Vilket är ditt starkaste konsertminne?

– Malmö-artisten Ayla på Öland Roots-festivalen förra året. Det var intimt, publiken kunde alla texter och det var bara väldigt mycket kärlek i luften. Samt typ alla gånger jag sett Sarah Klang live. Det går ju inte att inte gråta!

Vad hoppas du på inför musikåret 2021?

– Att vi kanske kan få gå på någon liten konsert åtminstone. Det ser ju inte så ljust ut just nu men… något slags livecomeback som inte är streamad hoppas jag på. För det är ju inte samma sak. Och kanske att Rihanna kan släppa sitt album som hon teasat i flera år? Det vore trevligt!

ANNONS

LÄS MER:Så startades Free Britney-rörelsen och därför är den mer aktiv än någonsin

LÄS MER:Så blev Carolas låt från 1983 en partyhit för millennials

Missa inga recensioner från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra skivrecensioner direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Skivrecension. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS