Gitarristen David Lindley avled på fredagen.
Gitarristen David Lindley avled på fredagen. Bild: Wikimedia commons

Amerikansk stjärngitarrist död – blev 78 år gammal

Gitarristen och multimusikern David Lindley har avlidit. Han har spelat med ”alla” men blev kanske mest känd för sitt samarbete med Jackson Browne.

ANNONS
|

Det var sent på fredagskvällen svensk tid som flera amerikanska nöjesmedier uppgav av den flitigt anlitade gitarristen och multimusikern David Lindley hade avlidit.

David Lindley växte upp i Los Angeles och kom under 70- och 80-talet att bli en av de mest flitigt anlitade musikerna. Som en uppskattad virtuos på de flesta stränginstrument samarbetade och spelade han med världsstjärnor som Dolly Parton, Bob Dylan, David Crosby, Bonnie Raitt, Linda Ronstadt, Curtis Mayfield, Bruce Springsteen, Ry Cooder, Toto, Rod Stewart och Joe Walsh. Men det var kanske Lindleys samarbete med vännen Jackson Browne under många år som blev mest uppmärksammat.

Flera artister uttrycker nu sin sorg och saknad på sociala medier. Jason Isbell minns en gitarrist som påverkat hans egen musik väldigt mycket och hyllar David Lindley på twitter.

ANNONS

Även gitarristen Joe Bonamassa och succéförfattaren Stephen King minns en briljant musiker.

Enligt flera amerikanska medier har ingen dödsorsak ännu meddelats. David Lindley blev 78 år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS