LaGaylia Frazier sjunger bakom Håkan

Hon lärde sig svenska med hjälp av Håkans texter och i helgen står hon på Ullevi. LaGaylia Frazier berättar om tiden med Håkan och sitt nya, hemliga projekt: "Folk kommer få en chock!".

ANNONS
|

När soulartisten LaGaylia Frazier fick erbjudande om att vara en av Håkan Hellströms körsångare fick hon det svenska språket på köpet.

– Jag introducerades till hans musik genom texten faktiskt. Det var nog därför jag blev kär i hans musik. Han är en utomordentlig textförfattare. Det känns som att sättet han skriver på motsvarar sättet man kommunicerar med varandra. Att lära sig svenska genom hans låtar är ett mycket bättre och roligare sätt än skolan, haha.

LÄS MER: Här är alla Håkans artistsamarbeten

Hon började med Håkans New York-konserter och fortsatte sedan med de två Ullevispelningarna i fjol. Nu har hon varit på vägarna tillsammans med Håkan och bandet i nästan två månader.

ANNONS

– Jag kände press och blev rädd när Håkan ringde upp mig faktiskt. Han ville ha någon från soulen och jag var rädd att jag inte alls var som han förväntade sig. Men under de tre timmarna jag är på scenen med honom är jag extremt lycklig. Allt är baserat på känslor. It's just one blurr of goodness.

LÄS MER: Så sminkar hon Håkan Hellström

För LaGaylia har det aldrig handlat om att bli en etablerad artist. Hon har bara velat sjunga så mycket som möjligt och försökt växa på det sättet. Artisteriet kommer på köpet, menar hon, och att vara känd är sekundärt.

– I dag vill unga människor bli kända, men det börjar alltid med att du har en passion inom det kreativa och lägger ner hjärta och själ i det du gör. Det är så jag har levt mitt liv. Jag menar, kom igen, jag hade aldrig ens kunnat drömma om att jag skulle få stå inför en publik på 70 000 och göra vad jag gör. Aldrig.

LÄS MER: Här bor Håkans största fans

Nu har hon i över 15 år bott och verkat på svensk mark. Hon har lärt sig att lyssna bättre, att ta till sig saker och få andra perspektiv.

ANNONS

– Jag är så glad över att jag är i Sverige. En stor del av det här samhället lyssnar. På en social nivå har jag lärt mig jättemycket. Jag är inte lagom ur svenska mått mätt, men jag är lagom i min personlighet i jämförelse med vad jag har varit.

Vad kan man förvänta sig av din solospelning på Liseberg på tisdag?

– Det kommer nog inte riktigt vara 70 000 människor i publiken. Men man kan förvänta sig soulmusik, för det är det jag gör.

LÄS MER: De kända figurerna i Håkans låttexter

Har du några framtida planer?

– Jag har en tv-grej på gång till hösten. Jag har också ett hemligt projekt efter sommaren. Det är nästan lika konstigt som när jag började sjunga med Håkan. Folk kommer få en chock!

Vem: Bland annat är hon en av jurymedlemmarna i Talang.

Född: Miami, USA.

Bor: Stockholm, hon flyttade till Sverige år 2001.

Aktuell med: Körar bakom Håkan Hellström under turnén Rullande åska. Spelar även solo på Liseberg den 1 augusti.

ANNONS