"De fem radioprofilerna är vana att jobba mycket tillsammans, men i höst blir det både morgon- och kvällspass".
"De fem radioprofilerna är vana att jobba mycket tillsammans, men i höst blir det både morgon- och kvällspass". Bild: Anders Ylander

Morrongänget gör krogshow

Från tidiga morgnar i en studio, till sena kvällar på en scen. Det populära Morrongänget i Mix Megapol satsar stort i höst och sätter upp programmets höjdpunkter på scen.

ANNONS
|

Programledarna Ingemar Allén, Peter Sandholt och Annica Sjöö ska under hösten göra något annat än att bara väcka Göteborg. Tillsammans med sina kollegor Pipistrello (Anders Rönnefors) och Halvtids-Erik (Erik Thorsell) har de bestämt sig för att sätta upp en krogshow på Kajskjul 8 i Göteborg.

LÄS MER:Annica Sjöö tar plats i Morrongänget i Mix Megapol

Tanken är en riktig showkväll där gästerna kan förvänta sig igenkänning – och annan överraskning. Programledarnas klassiska roller från radioprogrammet kommer följa med även på scenen.

– Om man förväntar sig en röd tråd under kvällen så kanske man inte får det, säger Ingemar Allèn, programmets ankare.

Planerade show före pandemin

Planen var att morrongänget skulle göra en show på Kajskjul 8 redan förra året när programmet fyllde 25 år, men på grund av pandemin blev det inte av. I stället tar de nya tag i höst och bjuder på höjdpunkter från åren i radio.

ANNONS

Sedan 2007 har de haft en kamera i studion så gästerna kan även förvänta sig många klipp från intressanta morgnar. Ett känt inslag i programmet är ”luringen” där de lurat folk genom åren som kommer igen på scen i form av en luringsskola.

– Precis som i radioprogrammet kommer man kunna känna igen sig i det vi gör och vi kommer ha interaktivitet med publiken, säger Ingemar Allén.

Om de kommer dra upp människor på scenen låter de vara osagt, men som gäst kan man förvänta sig att få vara med på ett hörn.

– Vi får ju nästan vara ärliga och säga att ingen som kommer hit sitter jättesäker, säger Peter Sandholt.

Annica Sjöö har en självklar plats i programmet

Peter Sandholt har varit en del av Morrongänget sedan starten 1997 och två år senare fick han sällskap av Ingemar Allén. Under tjugo år var de en folkkär trio tillsammans med Linda Fyrebo, som i vintras valde att flytta tvärs över korridoren till rockprogrammet “Morronrock”. Sedan i mars är det i stället Annica Sjöö som hörs i programmet.

LÄS MER:”Morrongänget” splittras – Linda går till konkurrenten

– Det har varit väldigt lätt att komma in i gänget, de fick mig att känna mig välkommen snabbt. Det är härligt att man får ha ett jobb där man kan skratta i timmar, säger Annica Sjöö.

ANNONS

De andra i Morrongänget instämmer att det gått riktigt bra med programledarbytet redan sedan första mötet.

– När vi hade haft henne här och sa hejdå till varandra fick vi en känsla av att vi har kört tillsammans en längre tid. Den känslan ska man ha tur för att få pricka in. Det går inte att sitta och hata livet när Annica kommer in i lokalen, säger Peter Sandholt.

Kommer Linda Fyrebo gästspela något?

– Nja, det kan vi inte säga i nuläget, men det är inte omöjligt, säger Ingemar Allén.

LÄS MER:”Inga fler sovmorgnar” – Annika Sjöö om nya radiojobbet på Mix Megapol

De tidiga morgnarna fortsätter

Den stora frågan är ju om Morrongänget kommer orka sända radioprogrammet under showens gång.

– Jaa! Det hade varit annorlunda om vi hade kört showen året om..., säger Annica Sjöö.

– ...men den är ju under en begränsad tid, fyller Ingemar Allén i.

Kommer inte lyssnarna få en överdos av er?

– Nae, det här är ju något annat. Om man är i den riskzonen så tror jag inte man köper biljetter, säger Peter Sandholt.

LÄS MER:Malmberg och Livh hoppas på pandemiskratt

Fakta: Krogshowen ”Scenkväll med Morrongänget”

Var: Kajskjul 8, Göteborg

När: 25:e November till och med 11:e december

Regi: Hans Marklund

Kapellmästare: Mats Jenseus

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS