Visionsbild från Forsåker framtagen av MölnDala Fastighets AB och TMRW. Här ska Mölndals och regionens nya danscentra ligga.
Visionsbild från Forsåker framtagen av MölnDala Fastighets AB och TMRW. Här ska Mölndals och regionens nya danscentra ligga. Bild: MölnDala Fastighets AB och TMRW

Mölndal får nytt center för samtida dans – klart 2027

Ett nytt center för samtida dans placeras i Mölndal. Det har nu Västra Götalandsregionen och Mölndals stad kommit överens om.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen klubbades beslutet som innebär att Mölndal blir platsen för ett nytt regionalt resurscentrum för dansproduktion.

I huset kommer det enligt det nu godkända förslaget finnas ”lokaler där man kan träna och repetera, ta fram föreställningar, arbeta med administration och marknadsföring och möta publik, inte minst barn och unga.”

Hamnar i stadsdelen Forsåker

– Dans är en konstform på stark frammarsch och med den här satsningen kan vi äntligen ge regionens fristående danskonstnärer en professionell plattform för sin och för dansens utveckling, säger Alex Bergström, ordförande för VGR:s kulturnämnd.

– Vi får helt nya möjligheter att attrahera och behålla kreativ kraft i regionen och invånarna kommer att kunna möta dans på ett helt annat sätt än förut.

ANNONS

Danscentrat hamnar i den nya stadsdelen Forsåker i Mölndal.

– Det kommer att berika Mölndals kulturliv samtidigt som det sätter Mölndal på kartan när det gäller dans, både nationellt och internationellt. Inte minst kommer det att ge barn och unga en närhet till dansen som tidigare saknats, Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals Stad.

Arbetet med att renovera och anpassa den utpekade gamla industrifastigheten, som förr användes till pappersproduktion, påbörjas 2025 och i 2027 ska det vara klart för inflyttning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS