Mirja Wester blir vd för Göteborgs filmfestival

Ersätter sparkade vd:n Staffan Settergren

ANNONS
|

Mirja Wester, 34 år, tar över som ny vd för Göteborgs filmfestival. Hon ersätter därmed Staffan Settergren som för tre månadersparkades från sin post, efter bara nio månader. "Olika syn på den framtida utvecklingen" sadesligga bakom den drastiska åtgärden.

Mirja Wester som nu tar över som vd för den största svenska mötesplatsen för nordisk film har en bakgrund som filmproducent. 2010 vann hon en guldbagge för arbetet med Gabriela Pichlersnovellfilm Skrapsår.

Hon är visserligen ny som vd , men knappast för besökare påGöteborgs filmfestival där hon 2001 började som volontär och numera verkarsom festivalchef, med huvudansvar för det nordiska filmprogrammet. Westerhar enmagisterexamenfilmproduktion och en ekonomiexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Tidigare har hon ocksåarbetat påFilminstitutets utlandsavdelning.
- Jag är jättestolt över uppdraget och ser fram emot att få vara med och utveckla filmfestivalen vidare - nu som vd,säger Mirja Wester.
-Festivalen har länge betytt mycket för mig - både som filmskapare, filmälskare och göteborgare.
Att sprida och utveckla den nordiska filmen ligger henne varmt om hjärtat och närmast ser hon fram emot premiären av Johannes Nyholms film Jätten 14 oktober, samt nya filmer av lokalt förankrade regissörerna Gabriella Pichler och Ruben Östlund under nästa år.
Göteborgs filmfestivals nya vd är lokalt förankrad ochbor i Majorna med man och barn.
Filmfestivalen lockadeförra året runt 30 000 besökare.Nästa festival, som blir den 40:e i ordningen, äger rum 27 januari – 6 februari 2017.

LÄS MER:

MIRJA WESTER:

Ålder: 34

Familj: Man och barn

Bor: I Majorna i Göteborg

Utbildning: Magisterexamen i Filmproduktion Filmhögskolan i Göteborg,

Ekonomikandidatexamen Företagsekonomi inriktning Management
, Handelshögskolan i Göteborg.

Mirja Westers bästa nordiska filmtips i höst:

Jätten av Johannes Nyholm

Måster Gitt av Ivica Zubac

I remember when I die av Maria Bäck (tävlade i festivalens dokumentärtävling i vintras)

Småstad av Johan Löfstedt (en film ur filminstitutets satsning Moving Sweden)

Fångade av bla Baltasar Kormakur (Isländsk TV-serie som går på SVT just nu)

ANNONS