Helen Sjöholm och Mikael Persbrandt leker ”Vem är mest sannolik att...” men tema julen.
Helen Sjöholm och Mikael Persbrandt leker ”Vem är mest sannolik att...” men tema julen. Bild: Anna Tärnhuvud

Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm om julen

När årets stora julfilm ”Tills solen går upp” får premiär är fortfarande högt i dunkel. Men hur firar filmens skådespelare Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm jul? Och vilka fördomar har de om varandra? GP testade dem i en lek.

ANNONS
|

Julen går det att ha många åsikter om, allra särskilt hur den firas. De äkta filmparet Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm spelar gifta sedan länge i årets julfilm ”Tills solen går upp”, som skulle haft premiär på juldagen men som nu inväntar nytt datum i takt med rådande restriktioner.

Men vad har duon själva för relation till julen?

– När jag var i din ålder tyckte jag inte det betydde något alls, men nu lever jag med massa barn och då är det roligt! Jag älskar att överraska, ge presenter och göra tokiga grejer. Så den har fått sin mening.

ANNONS

LÄS MER:Mikael Persbrandt och Helen Sjöholm i årets stora julfilm

– Men Sanna som jag lever med är ett riktigt fan, det pyntas något otroligt med sockar och påsar och allt, det är härligt! säger Mikael Persbrandt.

Testades i en lek

Även Helen Sjöholm verkar nära varma känslor till denna högtid. Ljusslingorna får hänga kvar till våren.

– Jag älskar julen, att göra advent. Det är några grejer måste komma upp och då tar jag inte bort det förrän i... maj, säger hon och skrattar lite.

Hur man firar jul säger också en hel del om personen, så för att testa de film-gifta äkta paret Helen Sjöholm och Mikael Persbrandt som enligt egen utsago ”inte känner varandra alls”.

Såhär gick det:

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS