Michael Jacksons ranch Neverland såld till reapris

Det tog fem år på marknaden, sedan såldes slutligen Michael Jacksons omtalade hem i Kalifornien. Den gigantiska fastigheten köptes av en vän till Jackson för 182 miljoner kronor.

ANNONS
|

Michael Jacksons ranch Neverland såldes i slutet av december – mer än tio år efter popstjärnans död. Den stora gården i Los Olivos, Kalifornien har minst sagt blivit mytomspunnen av olika anledningar.

Jackson gav den stora egendomen namnet Neverland efter berättelsen om Peter Pan. Han rustade parken med zoo, ett litet nöjesfält och en tågstation. Parken rymmer även flera sjöar och en pool. I huset fanns det också en biograf med 50 sittplatser och sex olika sovrum.

LÄS MER:Få anmälningar mot Jackson-dokumentären

Vän köper Neverland

Neverland bytte namn i samband med att gården lades ut på marknaden 2015 och då togs även bitarna av nöjesfältet och zoo-avdelningen bort.

ANNONS

Gården blev istället Sycamore Valley Ranch och försäljningen hanterades av mäklarfirman Hilton & Hyland som säljer lyxiga bostäder runt Los Angeles. Men det tog alltså fem år för fastigheten att säljas.

Den nya ägaren av ranchen är nu Ron Burkle, en före detta vän till Jackson. Han betalade enligt The Wall Street Journal 22 miljoner dollar för ranchen, motsvarande 182 miljoner kronor. Utgångspriset när fastigheten utannonserades 2015 var 100 miljoner dollar.

LÄS MER:"Leaving Neverland" är en resa in i det allra mörkaste rummet

Jackson lämnade ranchen

Michael Jackson lämnade Neverland redan innan sin bortgång när han ställdes inför rätta för att ha förgripit sig sexuellt på en ung pojke på egendomen. Han ska också ha haft det svårt att få fastigheten att gå runt ekonomiskt.

Han frikändes från övergreppsanklagelserna vid rättegången 2005, men popstjärnan har åter anklagats för sexuella övergrepp på barn, bland annat via HBO-dokumentären "Leaving Neverland". Jackson avled av en överdos sömnmedel 2009.

LÄS MER:Reaktionerna växer inför Michael Jackson-dokumentären

LÄS MER:Anklagelserna mot Jackson kan tas upp igen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS