Matt LeBlancs sista farväl av Matthew Perry: ”Det var en ära”

De jobbade ihop under tio säsonger av tv-succén ”Vänner” och blev själva vänner för livet. Nu skriver Matt LeBlanc och Courtney Cox en sista hälsning till Matthew Perry på sina Instagram-konton.
”Jag kommer alltid att le när jag tänker på dig”, skriver Matt LeBlanc.

ANNONS
|

28 oktober hittades 54-årige skådespelaren och tv-stjärnan Matthew Perry död i sitt hem. Kroppen påträffades livlös i en jacuzzi, och dödsorsaken – som föreföll vara drunkning – är ännu inte officiellt fastställd.

Skådespelaren, mest känd för sin insats som Chandler Bing i tv-serien ”Vänner”, sörjdes av fans i hela världen och av en hel filmbransch med vänner och kollegor i Hollywood i spetsen.

”Han var ett komiskt geni” konstaterade Warner Bros som producerade serien ”Vänner”.

”Sprid dina vingar och flyg, min bror”

På tisdagen valde också skådespelaren Matt LeBlanc att gå ut med en sista hälsning till vännen och medspelaren. Under tio säsonger av ”Vänner” från 1994 till 2004 spelade han livsnjutaren Joey Tribbiani. Samtidigt kom skådespelarna att bli ett sammansvetsat gäng för livet.

ANNONS

”Matthew, det är med tungt hjärta jag säger farväl. Den tid vi hade tillsammans är ärligt talat bland de bästa stunderna i mitt liv.” skriver Matt Le Blanc nu på Instagram, och fortsätter:

”Det var en ära att få dela scenen med dig, och att få kalla dig min vän. Jag kommer alltid att le när jag tänker på dig, och jag glömmer dig aldrig. Inte en chans.”

Nu önskar Matt LeBlanc att Matthew Perry äntligen får ro i själen.

”Sprid dina vingar och flyg, min bror, för nu är du fri till slut” skriver han i sitt korta men kärleksfulla farväl.

Cox: Jag saknar dig varje dag

Även Courtney Cox som gjorde en bejublad insats under tio säsonger som karaktären ”Monica Geller” har nu gått ut med en hyllning till Matthew Perry.

”Jag är tacksam för varje ögonblick jag hade med dig Matty och jag saknar dig varje dag”, skriver hon.

Under seriens gång utvecklade deras karaktärer en kärleksrelation.

”När man jobbar med någon så nära som jag gjorde med Matthew så finns det tusentals ögonblick jag önskar jag kunde dela med mig av”, skriver hon och berättar bakgrunden till karaktärernas relation.

”Chandler och Monica skulle egentligen bara ha en engångsflört i London. Men efter publikens reaktion blev det början på deras kärlekshistoria. I den här scenen, innan vi började filma, viskade han en rolig sak som jag skulle säga. Han gjorde ofta sådant. Han var rolig och han var vänlig.” skriver hon och Instagram-inlägget innehåller just det ikoniska ögonblick på morgonen där deras kärleksrelation inleddes.

ANNONS

LÄS MER:Världens ensammaste man – trots alla Vänner

LÄS MER:Kändisar och vänner i sorg efter stjärnans död

LÄS MER:Matthew Perry dog nästan av missbruk

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS