Proffsig lasagne

ANNONS
|

Gör så här:

1. Fräs köttfärsen med lika delar smör och olja i en gryta. Tillsätt hackad gul lök, riven vitlök, tomatpuré, vin eller vatten samt fond. Koka upp och sjud sedan i 15 minuter. Salta och peppra.

2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbuljong. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Rör i riven ost, salta och peppra.

Tina spenaten i kastrull.

3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagneplattor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst 3 lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost. Grädda av lasagnen i 175 graders ugn i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig när den är nygräddad, men fast efter en dryg halvtimme.

ANNONS

För 4 personer

1 timme 45 minuter

600 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 msk konc. tomatpuré

2 dl rödvin alt. vatten

1 msk konc. kalvfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Till ostsåsen:

1 liter mjölk

2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

1 tärning grönsaksbuljong

4 dl riven ost

Dessutom:

10-12 lasagneplattor

500 g hackad spenat

1/2 dl riven ost

ANNONS