Gör så här:
1. Fräs köttfärsen med lika delar smör och olja i en gryta. Tillsätt hackad gul lök, riven vitlök, tomatpuré, vin eller vatten samt fond. Koka upp och sjud sedan i 15 minuter. Salta och peppra.
2. Koka upp mjölk och en tärning grönsaksbuljong. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Rör i riven ost, salta och peppra.
Tina spenaten i kastrull.
3. Varva ostsås, köttfärs, spenat och lasagneplattor i en smörad ugnsfast form med höga kanter. Minst 3 lager och avsluta med ostsås. Toppa med extra riven ost. Grädda av lasagnen i 175 graders ugn i cirka 40 minuter. Lasagne är lös och rinnig när den är nygräddad, men fast efter en dryg halvtimme.
För 4 personer
1 timme 45 minuter
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk konc. tomatpuré
2 dl rödvin alt. vatten
1 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rapsolja
Till ostsåsen:
1 liter mjölk
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
1 tärning grönsaksbuljong
4 dl riven ost
Dessutom:
10-12 lasagneplattor
500 g hackad spenat
1/2 dl riven ost