En grön middag

En grön söndagsmiddag som lyser rödorange av tomatpuré, rödlök, morötter och andra rotsaker sticker ut som huvudrätt. Krydda med färsk rosmarin och njut med gott bröd till.

ANNONS
|

Vegetarisk rotsaksgryta

För 4 personer, 35 minuter

6 fasta potatisar

2 rödlökar

2 morötter

1 liten kålrot

2 palsternackor

1/2 rotselleri

2-3 msk rapsolja

3 kvistar rosmarin

flingsalt och svartpeppar

Till tomatskyn:

1 liten gul lök

1 dl hackad persilja

2 msk olivolja

1 liter vatten

4 msk konc. tomatpuré

2 tärningar vegetarisk buljong

1 lagerblad

2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

Gör så här:

1: Dela potatisarna i klyftor. Skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta i 10-15 minuter i ugnen på 225 grader.

ANNONS

2: Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.

3: Vänd ned rotsakerna och låt det fortsätta att sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.

ANNONS