Mark inför pastorns val: "Ni passar inte ihop"

Mark Levengood tycker att pastorn Filip väljer fel tjej när han vill fortsätta att dejta Cilla i säsongsavslutningen av Tro, hopp och kärlek. - Stina är så fruktansvärt rätt för dig, säger han i programmet.

ANNONS
|

I tisdagens säsongsavslutningen av SVT:s dejtingprogram Tro hopp och kärlek, var det dags för frikyrkopastorn Filip Wennerlund, 32, att göra sitt sista val. Kvar var tjejerna Stina, 23 och Cilla 31.

Men före valet ville programledarenMark Levengood ha en pratstund med Filip för att råda honom till att välja rätt person.

- Jag tror att Cilla är en underbar människa, men jag tycker att ni är så olika, och man ska vara olika men ni är olika på fel sätt, säger Mark i programmetoch fortsätter:

- Förlåt, jag går utanför min roll här nu men jag känner att jag måste få det sagt. Ni är så olika,den ena är en sportbil och den andra är ett körsbärsträd. Förstår du? Det går liksom inte.

ANNONS

"Man måste våga"

I förra programmet berättade Stina om sina känslor för Filip, men fick då ingen märkbar respons från frikyrkopastorn.

-Även om jag vet att en jättegärna vill ha mig och jag är mer osäker på den andra måste man våga chansa. Det är som att spela på kasino, man måste våga satsa mot högvinsten, säger Filip i programmet.

Filip berättar för Mark att kemin inte finns där mellan honom och Stina.

- Jag tycker att Stina är så fruktansvärt rätt för dig, man har sällan träffat någon som är så rätt. Grejen med Stina är att ni är också olika men ni bor ändå på samma planet och det är en stor fördel när man har ett förhållande, säger Mark Levengood i Tro, hopp och kärlek.

Fick nobben av Cilla

Men även om Filip lyssnade till Marks råd bestämde hansig för att följa sitt hjärta och valet föll på Cilla - som gav honom nobben.

- Det är aldrig kul att bli avvisad, det är klart att det är tråkigt, något annat vore lögn säger Filip i programmet.

Fakta: "Tro, hopp och kärlek"

Den första säsongen av "Tro, hopp och kärlek" hade premiär i SVT hösten 2015. Deltagarna i den andra säsongen är diakonen Daniel Nordqvist, prästen Kristina Lethin, pastorn Filip Wennerlund och Jessica Menzinsky. Tittarna får följa deltagarna i deras vardag, i deras församlingar och i sökandet efter kärlek.

Årets säsong omfattarsju avsnitt.

ANNONS