GP Kultur startar bokcirkel för karantäntiden

Den prisade Göteborgsförfattaren Anna Focks senaste bok "Väderfenomen" är först ut när GP Kultur startar en digital bokcirkel för karantäntiden.

ANNONS
|

När biografer och teatersalonger stänger igen och utbrottet av covid-19 tvingar oss att tillbringa mer tid hemma är det läge att göra det bekvämt för sig i läsfotöljen och skingra tankarna med GP Kulturs digitala bokcirkel.

LÄS MER:Hon får Vi:s litteraturpris

LÄS MER:Recension: "Väderfenomen" – Anna Fock

– Vi vill hitta ett sätt att träffas och prata om kultur och böcker trots att vi inte kan ses i verkligheten, säger Victoria Greve, idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Postens kultursida.

Första boken ut är "Väderfenomen" av prisade Göteborgsförfattaren Anna Fock, som kom i fjol. Handlingen sträcker sig från 1950-talets Sovjet fram till nutidens Ryssland och kretsar runt en grupp vänner som växer upp i skuggan av Majak, den topphemliga anläggning där den sovjetiska atombomben började utvecklas.

ANNONS
Anna Focks tredje roman "Väderfenomen" nominerades till Augustpriset 2019 och belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris.
Anna Focks tredje roman "Väderfenomen" nominerades till Augustpriset 2019 och belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris. Bild: Anders Wiklund/TT

Håller på till 15 april

Mötena kommer att hållas i Facebookgruppen Göteborgs bokklubb. Varje vecka är tanken att medlemmarna ska läsa 100 sidor och sen diskutera dem. Det är gratis att vara med. Finalen blir onsdag 15 april.

https://medlem.gp.se/produkter/vaderfenomen-las-boken-som-blev-augustprisnominerad-for-arets-svenska-skonlitterara-bok/

– Men det kan komma att ändras. Allt beror på hur snabbt folk läser. Hur som helst ska det bli jättekul att dra igång det här, och jag hoppas att många kommer vilja vara med säger Victoria Greve.

Göteborgs bokklubb är GP Kulturs Facebook-grupp för bokälskare som vill diskutera läsning och böcker med likasinnade.

För att gå med i Göteborgs bokklubb kopierar du och klistrar in https://www.facebook.com/groups/goteborgsbokklubb/ i webbläsarens adressfält.

För Göteborgs-Postens prenumeranter finns ett erbjudande om att beställa "Väderfenomen" till specialpris från förlaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS