Nöjesparken Liseberg ställer in alla sina planerade konserter fram till midsommar.
Nöjesparken Liseberg ställer in alla sina planerade konserter fram till midsommar. Bild: Nettan Kock

Liseberg ställer in alla konserter fram till midsommar

Nöjesparken Liseberg ställer in alla sina planerade konserter fram till midsommar.
– Vi arbetar med att hitta nya datum och hoppas att konserterna ska kunna genomföras längre fram. Det är inte plan B som gäller utan snarare plan Z, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

ANNONS
|

Anledningen till att konserter och danskvällar ställs in är föga förvånande coronapandemin. Liseberg uppger att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bromsa smittspridningen av viruset.

– Vi har resonerat fram och tillbaka hur vi ska göra. Detta är en gemensam plan som vi har tagit fram tillsammans med bland annat Gröna Lund, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Enligt honom är det för tidigt att säga vad som händer efter 20 juni, om konsert- och dansverksamheten på Liseberg kan dras igång eller inte.

LÄS MER:Liseberg skjuter upp säsongspremiären

– Jag är inte epidemiolog så det är svårt att veta. Vi försöker skapa oss en bild av hur omvärlden reagerar och detta budskapet, att vi stänger konsertverksamheten fram till midsommar, är ett sätt att kommunicera med våra gäster om vad vi tror är rimligt.

ANNONS

Per Alexanderson berättar att Liseberg har funderat fram och tillbaka hela våren på hur parken ska förhålla sig till det rådande läget, och planerna ändras eller förskjuts i princip hela tiden.

– Det är inte plan B som gäller längre utan snarare plan Z. De ekonomiska konsekvenserna av detta är för tidigt att uttala sig om, säger Per Alexanderson.

Liseberg arbetar fortfarande med ett preliminärt premiärdatum den 16 maj men det kan komma att ändras.

LÄS MER:Liseberg permitterar 160 anställda

– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av covid-19, säger Julia Vasilis, informationschef Liseberg, i en kommentar.

Bland sommarens inplanerade konserter på Liseberg finns Faith No More (25/6), Mastodon & Graveyard (26/6/), Gwen Stefani (15/7), Brad Paisley (24/7), Yusuf/Cat Stevens (28/7) och Tom Jones (6/8).

Beslut om hur det blir med spelningarna som är planerade efter midsommar kommer att fattas i juni.

Konserter som berörs

22 maj, Jannez, Polketten

29 maj, BlackJack, Polketten

3 juni, Perikles, Polketten

29 maj, Miriam Bryant, STORA SCENEN

5 juni, Streaplers, Polketten

11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, STORA SCENEN

12 juni, Lövgrens, Polketten

17 juni, Sounders, Polketten

19 juni, Framed, Polketten

20 juni, Chiquita, Polketten

ANNONS