Liseberg näst bäst i Europa

En internationell expertjury listar varje år Europas bästa nöjesparker och åkattraktioner. År 2022 klättrar Liseberg ända upp till listans andraplats, i konkurrens med jätteparkerna Phantasialand i Tyskland och Disneyland Paris. Även fyra av Lisebergs åkattraktioner prisades.

ANNONS
|

Sedan 2015 har Liseberg klättrat från en sjätte till en andra plats på listan över Europas bästa nöjesparker i European Star Awards, en tävling som hålls av magasinet Kirmes Park & Revue.

– Det är en tydlig indikation på att våra ansträngningar för att utveckla och investera i parken har lönat sig. Vi är otroligt stolta, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

”Mechanica” bästa attraktion

Liseberg har de senaste åren inlett ett stort förändringsarbete. Bland annat har man sålt Hotell Heden och investerat i ett nytt upplevelsehotell och vattenvärlden Oceana, vilket sammanlagt förväntas kosta över en miljard kronor. Hotellet Grand Curiosa Hotel ska öppna 2023, medan Oceana står klart först 2024.

ANNONS

Även enskilda åkattraktioner får pris på European Star Awards. Bland annat utsågs Lisebergs ”Mechanica” till Europas bästa spänningsattraktion, medan ”Helix” rankas som näst bästa bergochdalbana i stål. ”Balder” anses vara femte bästa bergochdalbana i trä, medan ”Underlandet” blev femte bästa ”dark ride”.

Priserna delades ut på en branschgala i London i veckan.

Europas bästa nöjesparker

  1. Europa-Park, Tyskland
  2. Liseberg, Sverige
  3. PortAventura, Spanien
  4. Efteling, Nederländerna
  5. Phantasialand, Tyskland

Topp fem enligt European Star Awards 2022.

LÄS MER:Liseberg är på gastjakt – skräms på hållplatsen

LÄS MER:Därför har flera stjärnor försvunnit från Liseberg

LÄS MER:Ska Göteborgs stad äga Liseberg?

LÄS MER:Resa: Nya hotell med kreativa inriktningar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS