Antique år 2001, då Helena Paparizou var 19 och Nikos Panagiotidis är 23.
Antique år 2001, då Helena Paparizou var 19 och Nikos Panagiotidis är 23. Bild: Jessica Gow

Legendariska Göteborgsduon återförenas för 90-talsfesten

1999 slog gruppen Antique igenom med covern "Opa opa". I fyra år spelade duon bestående av Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis. Men nu återförenas de för en dag i samband med festivalen ”Vi som älskar 90-talet”.

ANNONS

Den 13 juli är det dags för den nostalgiska festivalen "Vi som älskar 90-talet" på Slottsskogsvallen. Sedan tidigare är det känt att akter som Aqua, Vengaboys, Markoolio, Drömhus och Da Buzz kommer framträda.

Nu står det också klart att Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis, mer kända under namnet Antique kommer att återförenas för tillställningen.

I en videohälsning syns de båda musikerna på Avenyn berätta om sommarens planer.

Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis när de tävlade i Köpenhamn med melodin "(I would) die for you".
Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis när de tävlade i Köpenhamn med melodin "(I would) die for you". Bild: Jessica Gow

Gruppen var aktiva under åren 1999-2003 och är utöver hitlåten "Opa opa" mest kända för melodin "(I would) die for you" som var Greklands bidrag i Eurovision Song Contest 2001. Med låten slutade duon på en tredje plats.

ANNONS

Helena Paparizou skulle sedermera återvända till tävlingen som soloartist och 2005 ställde hon upp med låten "My number one" och tog hem segern.

Utöver Antique är det nu också klart att Basic Element, och Mendez kommer till Slottsskogsvallen.

De är klara för "Vi som älskar 90-talet"

Antiloop

Antique

Aqua

Basic Element

Cappella

Cascada

Da Buzz

Daze

Dilba

DJ Sash!

Drömhus

Eiffel 65

Flexx

Giorgio Prezioso

Londonbeat

Markoolio

Me & My

Melodie MC

Mendez

N-Trance

Right Said Fred

Rob'n'Raz ft D-flex

Vengaboys

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS