Laleh tillbaka till Ullevi för ny konsert sommaren 2023

Födelsedagsfesten på Ullevi blev ingen engångshändelse. Nu återvänder Laleh Pourkarim till arenan för andra året på raken. Den 26 augusti avslutar Laleh sin turné i Göteborg.

ANNONS
|

Det var den 10 juni 2022 som Laleh Pourkarim firade sin fyrtionde födelsedag med en konsert på Ullevi i Göteborg. En kväll som uppenbarligen gav mersmak. Nu står det klart att Laleh åker på sommarturné 2023 och avslutar på ”hemmaplan” i Göteborg den 26 augusti - återigen på Ullevi.

Precis som Håkan Hellström har Laleh lagt sin premiär vid Sofiero slott utanför Helsingborg dit hon kommer den 28 juli. Sedan väntar konserter i bland annat Borgholm, Rättvik och i Umeå där Laleh också bodde under några år.

De två sista konserterna blir på Tele 2 i Stockholm och Ullevi i Göteborg. Laleh och hennes band kommer att spela inför sittande publik och utan åldersgräns.

ANNONS

Spelade för 35 192 personer

– Jag och hela min turnéfamilj, crew och band, har alla längtat efter publiken och vägarna, vi är så otroligt tacksamma över att vi har en hel turné att förbereda och se fram emot, det kommer bli bra, säger Laleh Pourkarim i ett pressutskick från arrangören FKP Scorpio.

Senast Laleh spelade på Ullevi, inför en publik på 35 192 personer, var GP:s recensent Anna Rosenström på plats. Hon skrev bland annat:

”Bara att Laleh intar den här scenen i kväll gör henne historisk. Aldrig tidigare har en svensk, kvinnlig artist haft en egen konsert på Ullevi och att det är just hon som krossar det där glastaket är inte särskilt konstigt. Sedan den egensinniga debuten 2005 har hon tveklöst tagit sig in i det svenska folkets hjärtan.”

Laleh är för tillfället aktuell med låten "Vi är på riktigt” där hon sjunger duett tillsammans med Darin.

Biljetterna till Ullevi, och resten av turnén, släpps fredag 4 november.

LÄS MER:Tillbaka i Göteborg – Lalehs resa till Ullevi

LÄS MER:Hundra procent män med gitarr på Ullevi – så kan vi inte ha det

LÄS MER:Recension: Laleh, Ullevi, fredag

Laleh sommarturné 2023:

JULI

28 Helsingborg – Sofiero Slott

29 Borgholm – Slottsruinen

AUGUSTI

4 Umeå – Skeppsbron

5 Luleå – Södra hamn

12 Rättvik – Dalhalla

19 Stockholm – Tele2 Arena

26 Göteborg – Ullevi

ANNONS