Läckberg på Time magazines topplista över världens bästa deckare

Time magazine sätter Camilla Läckberg bredvid namn som John le Carré, Fjodor Dostojevskij och Patricia Highsmith på sin lista över tidernas bästa deckare och thriller. En av Läckbergs romaner tar sig in på listan, liksom två andra svenska deckare.

ANNONS
|

”Tårarna rinner här i soffan. Herregud kan knappt smälta det här!!!!”

Så reagerar Camilla Läckberg på Instagram efter att ha nåtts av nyheten att hennes ”Isprinsessan” är med på Time magazines lista över världens bästa deckare och thriller.

Listan består av verk från 1800-talet och framåt. Där finns bland annat ”Brott och straff” av Fjodor Dostojevskij, ”Spionen som kom in från kylan” av John le Carré, ”The shining” av Stephen King, ”Rosens namn” av Umberto Eco och ”The talented mr Ripley” av Patricia Highsmith.

Givetvis är även namn som Agatha Christie, Arthur Conan Doyle och Raymond Chandler med på listan, liksom ytterligare två svenska romaner: Henning Mankells ”Mördare utan ansikte” och Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”.

ANNONS

Camilla Läckbergs ”Isprinsessan” är den första i hennes Fjällbackaserie, om Erica Falck och poliserna i Tanumshede. Den kom ut 2003 och har sedan dess fått nio efterföljare. ”Isprinsessan” filmatiserades 2007 med Elisabeth Carlsson i huvudrollen.

LÄS MER:Camilla Läckbergs kupp i GP:s monter

LÄS MER:Kvartal anklagar Läckberg för att använda spökskrivare

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” – Camilla Läckberg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS