Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Kunglig stjärnglans på kändistät gala i Göteborg

Under torsdagskvällen hölls "The Elephant Ball" på Clarion Hotel Post i centrala Göteborg. Svenska kändisar och brittiska kungligheter visade alla upp sig på röda mattan inför galan vars syfte är att uppmärksamma den pågående utrotningen av elefanter.

Det är The Perfect World Foundation som arrangerade "The Elephant Ball" på Clarion Hotel Post i centrala Göteborg under torsdagskvällen.

Galakvällens syfte är att uppmärksamma den pågående utrotningen av elefanter, och att samla in pengar för att rädda kvar djuren till kommande generationer. Detta görs bland annat genom att konstföremål auktionerades ut.

Sarah Ferguson, hertiginna av York och gift med Prins Andrews mellan 1986 och 1996 var på plats, bland annat för att dela ut hederspriset ”Conservationist of the Year” till den världsberömde antropologen Richard Leakey som vigt en stor del av sitt liv åt att kämpa mot utrotningen av elefanter.

Lars Wallin klädde "Fergie"

Konferencier för galan var Martin Stenmarck som också uppträdde som artist under kvällen. Galan fick även besök av ett flertal svenska kändisar, politiker och näringslivstoppar, som visade upp sig på röda mattan.

– Jag har gjort en mask som ska auktioneras ut så och så har jag klätt "Fergie" i kväll. Hon fick lite olika alternativ, så det ska bli spännande att se vad hon väljer, sa modedesignern Lars Wallin på röda mattan innan galan drog igång på torsdagskvällen.

Han hoppas också att "The Elephant Ball" ska ge effekt när det gäller att uppmärksamma elefanternas utsatthet i världen.

"Allt vi kan göra är bra"

– Jag var själv i Masai Mara i Kenya på safari i december och då skäms man som människa när man vet vad vi ställt till med. Så allt vi kan göra är bra.

– Jag har inga barn själv men jag vill att yngre människor i framtiden ska kunna uppleva att vara ett med naturen. Det är lätt att glömma när man bor i en stad men en helt annan grej när man upplever det på riktigt.

Lars Wallin får medhåll av höjdhopparen Emma Green, som också var på plats på galan:

– Jag hoppas att det här skapar en faktisk verkan. Sedan är det svårt att säga om det verkligen gör det. Men det är bättre än att inte göra någonting alls. Någonting borde det kunna bidra till.