Marcus Berggren: Vi måste värna om de ariska djuren i Slottsskogen

Vräk alla illaluktande utländska pingviner från Slottsskogen. Att förvandla parken till en plats för frigående ariska vargar skulle råda bot på problem som möhippor och barnfamiljer, skriver Marcus Berggren.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Vår fina stad har lidit länge nog av den importerade skocken humboldtpingviner som står och luktar kiss i Slottsskogen.

Skicka hem dem dit de kommer från! Sydpoolen eller Syd-Polen.

I Slottsskogen ska vi väl värna våra fina svenska ariska djur som varg och homo sapiens? Vilda djur ska dessutom inte bo inuti smärre bur.

Jag föreslår istället att vi flyger in ett tjog hungriga, samt etniskt svenska vargar från nån musikvideoinspelning med Roger Pontare, eller vart man nu hittar dem, och släpper ut dem fritt i parken.

Det hade också hållit de andra härskande arterna på tårna: svintråkiga möhippor på picknickfiltar – samt grabbgäng från Mölndal (ej Sverige) som spelar volleyboll mycket dåligt, eller gud förbjude går på en sån där slak lina mellan två träd som vore de spanska blandmissbrukare.

ANNONS

Vid vilda vargars ankomst torde dessa två sociala avarter skyndsamt skingras och dra sig tillbaka mot Linnéplatsen och lämna naturområdet åt träd och alkoholister.

Då är det klart att det är angenämare att stå och bli smällfet på en sten med golvvärme

Dessutom kommer vargarna lösa problemet med alla dessa självgoda barnfamiljer, som driver runt i horder och pöser över det faktum att deras fortplantningsorgan fungerar något så när, med Baggobogo-vagnarna fulla av snoriga bokstavskombinationer som de döpt till hädelser som ”William” och ”Maja” och andra namn skräddarsydda åt framtida livsstilskriminella som måste bära cykelhjälm inomhus och elektronisk fotboja utomhus.

För att återgå till grundfrågan: pingvinerna måste återinvandra och ska inte stå och se deprimerade ut i ett kommunalt finansierat hägn på 1 x 1 meter så att utbildat folk tvingas se dem.

Det är ju sådana de är, pingvinerna. Först kommer en sådan hal i hudfrack hit och skyller på att det är ”krig”. Det är inte krig på Sydpoolen. Det är kallt. Och man måste jaga sin mat själv.

Då är det klart att det är angenämare att stå och bli smällfet på en sten med golvvärme där det dyker upp en ofrivilligt kysk parkförvaltare och kastar nystekta fiskpinnar rakt in i käften på en fyra gånger om dagen. Sedan tar de hit hela sin familj och så bor de 14 pingviner i en enrummare och odlar fjordlax rakt i parketten.

ANNONS

De lär sig inte språket, tänk efter själv: när hade du senast en givande konversation med en pingvin?

De skaffar inga jobb – för vad jag vet är det inte ett jobb att stå och glo tomt ut i luften de timmar man inte bajsar ohämmat utan vare sig skam eller toalettpapper nära till hands.

De lär sig inte språket, tänk efter själv: när hade du senast en givande konversation med en pingvin?

Tvångsutvisning till hemlandet torde ske ögonaböj. Vi ska inte hjälpa dem på plats heller utan nu är det deras tur att hjälpa oss. Vi har en varm sommar framför oss. Skicka is, pingvinjävlar. Så skickar vi en faktura för det hotellrum på stans bästa adress som ni har avnjutit som en ronk i bastun sedan Ingvar Oldsberg hade håret och hälsan.

Vad jag anser om de afrikanska dvärg-getterna som infiltrerat barnens zoo kan ni läsa mer om på min blogg denmorkasanningen.blogspot.com

En mycket fin hemsida kommunen har försökt stänga ner flera gånger där jag gör upp med globaliseringen och tipsar om hur man kan förbättra sin sving i bangolf.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Jag är gift utan att riktigt veta varför

LÄS MER:Joakim Lamotte ska ha tack för att han lär våra seniorer internet

LÄS MER:Hur är det att vara gammal och sur, Peter Dalle?

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS