Hanna och Liamoo bevisade återigen att Melodifestivalen behöver Idol

"Ung kärlek har nog aldrig varit sötare än såhär i Melodifestivalen", skriver GP:s Johan Lindqvist efter Göteborgsduons succé.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det fanns egentligen bara en låt i Malmö arena. Först kom Hold you med Hanna Ferm och Liamoo. Sedan kom ingenting, och ingenting och ingenting. Vilket i och för sig gav skrällutrymme åt femtonåriga Malou. Kul.

Men låt oss prata om de som var bäst. Klart bäst. Hanna Ferm och Liamoo levererade under favoritpress.

Hanna och Liamoo kan göra ett nummer med extra allt-känslor som sätter avtryck på kort tid.

När jag för några veckor sedan träffade Hanna Ferm och Liamoo för en intervju verkade de närmast lite blyga inför varandra, även om de såklart är kompisar. Jag mötte två vanliga unga, trevliga och ödmjuka göteborgare som ärligt talat inte tycktes helt redo att uppträda inför drygt tre miljoner tv-tittare. Fast egentligen visste jag ju bättre. Det här är två färska artister som på gott och ont drillats i Idol, vilket också blev oerhört tydligt under lördagskvällen.

ANNONS

Liamoo och Hanna vet hur de ska leverera när tv-kamerorna slås på, de kan göra ett nummer med extra allt-känslor som sätter avtryck på kort tid. Det kan tävla i musik - och vinna. För det krävs arbete och dedikation. Det märktes redan under repetitionerna tidigare i veckan att duon hade förberett sig väl. Ambitiöst, proffsigt.

Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget Hold You under Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på lördagen.
Hanna Ferm & Liamoo framför bidraget Hold You under Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på lördagen. Bild: Johan Nilsson/TT

Men det stannar inte där. Precis som med alla duettpartners som verkligen får saker att hända så sprakar det till när Liamoo och Hanna Ferm hamnar på scenen tillsammans. De trycker på helt rätt knappar hos varandra och bygger upp både framträdandet och låten till något större och starkare än vad den nog egentligen är. Ung kärlek har nog aldrig varit sötare i Melodifestivalen än när Liamoo och Hanna gick i mål med sin låt. Och vilken härlig glädjekram när det var klart.

Redan idag kan dock SVT skicka ett tackkort till kollegorna på TV4.

Enligt vad som sagts är det ännu inte bestämt om och i så fall hur Liamoo och Hanna ska fortsätta efter Melodifestivalen. Men oavsett hur det går i finalen kan nog alla se och höra att här finns något som det ska byggas vidare på. Så, Liamoo, bjud nu in Hanna till den där studion du har byggt hemma hos mormor och morfar i Essunga. Och så ta inte bussen hem till Göteborg innan ni är klara med minst en ep.

ANNONS

Redan idag kan dock SVT skicka ett tackkort till kollegorna på TV4. Hanna Ferms och Liamoos framgång blev bara ytterligare ett bevis på att Melodifestivalen behöver Idol för att kunna fylla på med färdiga, proffsiga men samtidigt "nya" artister.

EN SAK TILL: Malous karriär kickstartade i Malmö. Samma kväll tog nog Oscar Enestads artistliv slut. Han var det svagaste kortet i The Fooo-leken och även om hans låt kändes ok på repen var det lövtunt i tv.

TILL SIST: Stilpoäng till Marika Carlssons välfunna Janelle Monáe-look.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS