Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yasin har tillerkänts ett skadestånd på runt 100 000 kronor. Dock inte för den nu pågående rättegången. Bild: J Willz
Yasin har tillerkänts ett skadestånd på runt 100 000 kronor. Dock inte för den nu pågående rättegången. Bild: J Willz

Yasin får 100 000 kronor i skadestånd

Den brottsmisstänkte rapartisten Yasin Mahamoud får drygt 100 000 kronor i skadestånd. Det har Justitiekanslern (JK) beslutat.

Det var Aftonbladet som var först med att rapportera nyheten om Yasin Mahamoud. Enligt tidningen har Justitiekanslern (JK) tillerkänt rapartisten lite drygt 100 000 kronor i ekonomisk ersättning för de tre månader som han satt häktad, misstänkt för inblandning i en annan brottsutredning.

LÄS MER: Yasin vinner Grammis för Årets hiphop

Aftonbladet skriver att förundersökningen mot den omstridde artisten avslutades utan åtal och att Yasin Mahamoud därför tilldelas ersättning för sitt lidande.

Det här skadeståndet har inget med den pågående utredningen och rättegången där Yasin Mahamoud misstänkts för att vara delaktig i planerna på att kidnappa en annan känd Stockholmsrappare tillsammans med medlemmar i Vårbynätverket.

LÄS MER: Rapartistens mamma: Jag var jätterädd

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.