Veckans spellista: Ana Diaz, Daniela Rathana, Macky, Jireel, Jerlov

Hett och dansant med Daniela Rathana, somrig singel från Ana Diaz och en imponerande popdänga från en Göteborgsdebutant. Dessutom en personlig låt om en viss exflickvän från Jireel. Anna Rosenström listar veckans bästa musik.

ANNONS
|
Veckans spellista
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ana Diaz - ”VIKOMMERÅDÖ” (singel)

gradegradegradegradegrade
Pop. Tvåfaldigt Grammisprisade Ana Diaz är tillbaka med sitt första släpp efter förra årets ”Så mycket bättre”. Nya singeln är sprudlande och somrig ljudmässigt, med gulligt uppitchade körer och mysigt gitarrplock. Texten är betydligt mörkare om en relation på väg utför. Den kontrasten och rader som ”Hjärtat slutar slå, du måste ge CPR” gör den till en riktig fullträff.
Veckans spellista
Bild: Pressbild

Macky - ”Validé” (singel)

gradegradegradegradegrade
Hiphop. Jag tröttnar aldrig på den våg av franskinspirerad hiphop som just nu tar över Sverige. Det går inte att motstå de trallvänliga melodierna och det pumpande tempot. Stockholmaren Macky är en av de som gör det bäst och ”Validé” är inget undantag. Texten är i princip ett enda långt skryt, men inte mig emot. Särskilt inte när det är såhär catchigt.
Veckans spellista
Bild: Mika Aberra

Daniela Rathana - ”Havanna” (singel)

gradegradegradegradegrade
R’n’b. Festligt och dansant är Daniela Rathanas melodi på nya singeln från debutalbumet ”Rathana club” som kommer i september. ”Havanna” för en direkt till ett varmare klimat, på klubben eller på en strand där musiken pulserar på avstånd. Den latin-flirtande produktionen signerad Charlie Bernardo är riktigt go, liksom het och sval på samma gång. Och Daniela sjunger snyggt om att dricka kubansk rom, nakenbada och att dansa tills solen går ner.
Veckans spellista
Bild: Pressbild

Jerlov - ”One not two” (singel)

gradegradegradegradegrade
Pop. Jag är sjukt imponerad av 22-åriga Amanda Jerlov från Göteborg som nu släpper sin debutsingel. Det är kanske inte så konstigt att hon lyckats få ihop en sådan här popdänga, hon går trots allt på Musikmakarna i Örnsköldsvik, en plantskola som tidigare fostrat stjärnor som Skott, LEON och SHY Martin. Men wow! ”One not two” har ett härligt driv, medryckande melodier och Jerlov en grym röst som påminner om Zara Larssons.
Veckans spellista
Bild: Jessica Gow/TT

Jireel - ”SL” (singel)

gradegradegradegradegrade
Hiphop. Jireel fortsätter på det personliga spåret efter senaste albumet som berörde pappans bortgång i covid-19. Nya låten är ”en kommentar till den mediala uppmärksamhet som följde på uppbrottet från en flickvän”, enligt ett pressmeddelande. Så jag gissar att titeln ”SL” står för Stenlöf som i exet och influencern Alice Stenlöf. Låten är hursomhelst ärlig och rak, men med en svängig refräng. Att han dessutom väver in portugisiska mer och mer tycker jag mycket om.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artike

ANNONS