Filmfestivalen i all ära, det händer mycket annat i Kulturgöteborg också.
Filmfestivalen i all ära, det händer mycket annat i Kulturgöteborg också. Bild: TT/Pressbild

Veckans kulturmåsten i Göteborg – vecka 5

Filmfestivalen överskuggar såklart det mesta. Men det händer även annat i Göteborg under veckan.

ANNONS
|
Veckans kulturmåsten i Göteborg
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Onsdag 29 januari: PO Tidholm, Folkteaterns lilla scen kl 18.30.

grade crossed
Ryms landsbygden i den nya berättelsen om Sverige? Det är bara en av frågorna som ställs i journalisten och författaren PO Tidholms föreläsning "Kartan - bilder av Sverige". Det uppges vara en saklig, rolig, pedagogisk och milt provocerande föreläsning, och då det är rätt träffande beskrivningar även av Tidholm själv låter det som en intressant och givande stund.
Foto: TT
Veckans kulturmåsten i Göteborg

Torsdag 30 januari: Patricia Barber, Nefertiti kl 20.

grade crossed
Det finns inte så jättemånga kvinnliga jazzpianister därute med Patricia Barber från Chicago är en av dem. Uppvuxen med en jazzsaxofonist till pappa och en bluesångerska till mamma var karriären utstakad redan som embryo. Förhoppningsvis plockar hon ett gäng låtar från sin fina Cole Porter-skiva som kom för tolv år sedan.
Foto: Pressbild
Veckans kulturmåsten i Göteborg

Fredag 31 januari: Nattrep av "Misantroperna", Folkteatern kl 22.

grade crossed
Vad i helvete har de för sig inne på teatern före premiär? Som Hasse & Tage kanske skulle ha frågat sig. Nu har du chans att ta reda på det när Folkteatern öppnar upp repetitionerna till Jens Ohlins uppsättning av "Misantroperna". Och skulle det vara trist brukar alltid baren vara öppen i samband med den här typen av publika nattrep.
Foto: Folkteatern
Veckans kulturmåsten i Göteborg

Fredag 31 januari: 80-talsbarn, Studio Epidemin kl 18.30.

grade crossed
Musikalisk föreställning om planetens kanske mest smaklösa decennium. Tio år av Takanooveraller, stela Henry Lloydjackor och vita tubsockar – men också av låtar som fortfarande sitter fast i huvudet på oss som minns Draupner och Errols men oftast hamnade på Hunter's, Klubb Academ och Fiskekrogen. Studio Epidemin kl 18.30.
Foto: Pressbild.
Veckans kulturmåsten i Göteborg

Lördag 1 februari: På väg, Konserthuset kl 13 och 15.

grade crossed
En familjekonsert med 200 barn och ungdomar från olika delar av Göteborg (100 på scen åt gången) som har tonsatt sina egna dikter och berättelser. Det kan såklart sluta hur som helst. Men något säger mig att det kan bli en riktigt fin stund i Konserthuset med tänkvärda texter och mysig stämning.
Foto: Pressbild.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS