Jonas Strandberg, Karin de Frumerie och Monika Fagerholm.
Jonas Strandberg, Karin de Frumerie och Monika Fagerholm.

Veckans kulturmåsten i Göteborg

Bland veckans kulturevenemang hittar vi författarbesök med Monika Fagerholm, jul-ståupp, absurd teater, spelning med Millencolin, och julkonsert med Kraja.

ANNONS
|
Veckans kulturmåsten i Göteborg
Bild: Jessica Gow/TT

4 december: Forum för poesi och prosa på Musikens hus

grade crossed
På onsdag är det dags för höstens fjärde "Forum för poesi och prosa" på Musikens hus. På plats för att läsa på tema brott är den här gången Monika Fagerholm, Judith Kiros, Mattias Hagberg och David Vikgren. Fagerholm är i höst aktuell med romanen "Vem dödade Bambi?" om kvinnlig vänskap och inte bortglömd gruppvåldtäkt.
Bild: Jessica Gow/TT
Veckans kulturmåsten i Göteborg

6 december: Contrast Christmas Comedy på Contrast Public House

grade crossed
Mellan 29 november och 21 december anordnar Ståuppklubben jul-ståupp på Contrast medan man har möjlighet att samtidigt äta en jultallrik. På fredag uppträder Filip Hjelmér, Hampus Algotsson och Jonas Strandberg som är känd för sina korta skämt och oneliners. 2015 gick Jonas Strandberg till final i SM i ordvitsar.
Bild: Meli Petersson Ellafi
Veckans kulturmåsten i Göteborg
Bild: INES SEBALJ

6 december: "Vem är Schmitz?" på Göteborgs stadsteater

grade crossed
På fredag är det Nordenpremiär av Lukas Bärfuss skruvade pjäs "Vem är Schmitz?". Schmitz måste uppträda som man för att rädda företagets leverantörsproblem i Pakistan, vilket leder till frågor om vem hon egentligen är och vad ett företag kan kräva av en anställd. Med bland annat Victoria Dyrstad, Fredrik Evers och Karin de Frumerie i rollerna.
Foto: Ines Sebalj
Veckans kulturmåsten i Göteborg

6 december: Millencolin på Pustervik

grade crossed
På fredag spelar även punkbandet, och en av Sveriges stora rockexporter, Millencolin på Pustervik. I februari i år släppte de sitt nionde studioalbum "SOS" efter "True brew" från 2015. Det nya albumet beskrivs som en mognare platta med mörkare texter. Senast bandet stod på Pusterviks scen var i februari 2018.
Bild: Pressbild
Veckans kulturmåsten i Göteborg
Bild: Fotograf Andreas Nilsson AB

9 december: "Isen sjunger - en vokal julkonsert med Kraja" på Göteborgs konserthus

grade crossed
Julen 2019 firar vokalgruppen Kraja från Umeå 19 år med bland annat fem skivor och en grammisnominering i ryggen. 2017 kunde man höra dem fira nationaldagen tillsammans med Göteborgs symfoniker i Slottsskogen. Nu kommer denna stilbildande folkmusikgrupps julturné till Göteborg med egenskriven och traditionell jul- och vintermusik i vackra sångarrangemang.
Bild: Andreas Nilsson
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS